Derby o Los Angeles ovládli Lakers, k cennému obratu zavelil LeBron James

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby o Los Angeles ovládli Lakers, k cennému obratu zavelil LeBron James

James sa blysol 19-bodovou štvrtinou.
James sa blysol 19-bodovou štvrtinou.Profimedia
Basketbalisti LA Lakers zvíťazili v mestskom derby nad rivalmi Clippers po veľkom obrate a v NBA si pripísali už siedmu výhru z posledných desiatich zápasov. Clippers naopak prehrali tretíkrát z ostatných štyroch duelov a vzďaľuje sa im prvé miesto Západnej konferencie. Po výhre nad Memphisom sa na čele osamostatnila Minnesota, na prenasledovateľa má náskok už piatich výhier.

LA Clippers - LA Lakers 112:116

Lakers sa v poslednom čase dostávajú do formy a potvrdili to aj v derby. Ešte 12 minút pred koncom ale prehrávali o 21 bodov, no predviedli famóznu štvrtú štvrtinu a zápas dokázali otočiť. LeBron James a D'Angelo Russell ťahali šnúru 19:3, ktorá vrátila Lakers do hry a tri minúty pred koncom po piatich bodoch Ruia Hačimuru už viedli. 

Kawhi Leonard dal ešte dva koše, aby sa pokúsil odvrátiť stratu, ale sedem sekúnd pred koncom minul a Lakers už víťazstvo ubránili. James zaznamenal 19 zo svojich 34 bodov v poslednej štvrtine a mal veľký podiel na obrate. Anthony Davis pridal 20 bodov a 12 doskokov. Clippers potiahol 26 bodmi Leonard.

Minnesota - Memphis 110:101

Minnesota tiež musela otáčať zápas, keď za Memphisom zaostávala o 14 bodov. V tretej štvrtine sa však chytila šnúrou 9:0 Anthonyho Edwardsa a potom už potvrdila úlohu favorita. Edwards zaznamenal 17 zo svojich 34 bodov v tretej štvrtine. Memphisu nestačilo ani 33 bodov Jarena Jacksona.

"Nikomu sa nevyhnú slabšie a lepšie momenty. Hlavné je zostať mentálne silný, sústredený a prečkať minúty, keď sa nedarí, a potom to zlomiť. To sa nám dnes podarilo a je to pre nás veľké víťazstvo," povedal Edwards.

Chicago - Cleveland 132:123 pp

Cleveland zaváhal v boji o druhé miesto Východnej konferencie, keď prehral s Chicagom po druhom predĺžení. Cavaliers ešte v poslednej štvrtine riadneho hracieho času viedli o 11 bodov, ale Chicago malo viac síl. DeMar DeRozan si v posledných 20 sekundách piatimi bodmi vynútil druhé predĺženie, v ktorom rozhodol ďalšími desiatimi bodmi.

Celkovo DeRozan nazbieral 35 bodov a 10 doskokov. Bulls potiahol aj Andre Drummond, ktorý k 17 bodom pridal až 26 doskokov, čím vyrovnal svoje sezónne maximum. Chicago ťažilo práve z tejto činnosti, vyhralo v nej pomerom 74:37 a celkovo malo 25 útočných doskokov.

Toronto - Dallas 125:136

Dallas doviedol k víťazstvu nad Torontom už tradične Luka Dončič, ktorý oslávil svoje 25. narodeniny zápisom triple double s 30 bodmi, 16 asistenciami a 11 doskokmi. "Triple double má často, ale dnes bol naozaj výborný. Stále má len 25 rokov, čo znamená, že keď trochu zostarne, bude ešte lepší," povedal tréner Dallasu Jason Kidd. "Neviem, skôr sa cítim, akoby som už mal 40 rokov," reagoval Slovinec.

Ďalšie výsledky:

Indiana - New Orleans 123:114

Denver - Sacramento 117:96