Životná trefa z vlastnej polovice v NBA. Strus rozhodol o výhre rozprávkovou strelou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Životná trefa z vlastnej polovice v NBA. Strus rozhodol o výhre rozprávkovou strelou

Strus sa blysol parádnym pokusom.
Strus sa blysol parádnym pokusom.Profimedia
Rozohrávač Max Strus bol hrdinom nočného súboja zámorskej basketbalovej NBA medzi Clevelandom a Dallasom. Dvadsaťsedemročný Američan rozhodol o víťazstve domácich Cavaliers neuveriteľnou trojkou spoza polovice ihriska.

Cleveland - Dallas 121:119

Hostia sa ujali vedenia 119:118 iba 2,6 sekundy pred koncom štvrtej štvrtiny. V záverečnej akcii duelu sa však dostal k lopte Strus a skóroval z vlastnej polovice so záverečným klaksónom. "Neuveriteľný hod. Bola to však moja chyba, mal som ho tlačiť dopredu. Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas, ale toto bol drsný záver," citovala agentúra AP lídra hostí Luku Dončiča, ktorý v stretnutí nazbieral 45 bodov a 14 asistencií.

Strus nebol svojou strelou až tak ohúrený, keďže v minulosti rozhodol aj z väčšej diaľky: "Na mojej škole som hodom z troch štvrtín ihriska zaznamenal víťazný kôš." Cavaliers vyhrali druhý súboj za sebou, v tabuľke Východnej konferencie figurujú na druhom mieste.

"Pri posledných piatich trojkách som sa cítil vážne skvele. Dostal som sa do rytmu a vždy, keď som vystrelil, tušil som, že to tam spadne. Rovnako to bolo s posledným pokusom," doplnil úspešný strelec.

"O takomto koši človek vždy sníva. Zaslúžil si ho po tom, čo pre tím odviedol v celej štvrtej štvrtine," povedal na adresu svojho spoluhráča Donovan Mitchell, autor 31 bodov.

Chicago - Detroit 95:105

Sériu šiestich prehier ukončili hráči Pistons, ktorí uspeli na palubovke Bulls. Výrazný podiel na tom mal Cade Cunningham, ktorý zaznamenal 26 bodov. "Je to úžasný pocit," uviedol 22-ročný rozohrávač po víťazstve nad favorizovanými Bulls. Detroitu patrí vo Východnej konferencii až 15. priečka, Chicago je na deviatom mieste.

Ďalšie zápasy:

Pozíciu favorita potvrdili lídri oboch konferencií. V tej západnej Oklahoma zdolala Houston 112:95 najmä vďaka 31 bodom rozohrávača Shaia Gilgeousa-Alexandra. Hráči Thunder zaknihovali šieste víťazstvo za sebou.

Boston na východe zvíťazil nad Philadelphiou 117:99. Rovnako 31 bodov získal rozohrávač Jaylen Brown a prispel tímu Celtics k predĺženiu víťaznej série na deväť duelov. "Je jednoducho stále ofenzívne nastavený. Páči sa mi, čo Jaylen robí, skvele číta hru a využíva to," poznamenal na adresu Browna jeho kouč Joe Mazzulla.