Boston potvrdil svoju dominanciu, Paul v ďalšom konflikte s neobľúbeným arbitrom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston potvrdil svoju dominanciu, Paul v ďalšom konflikte s neobľúbeným arbitrom

V Bostone sa proti sebe postavili Antetokounmpo a Tatum.
V Bostone sa proti sebe postavili Antetokounmpo a Tatum.AFP
Basketbalisti Bostonu sa po ojedinelom výpadku v poslednom zápase vrátili na víťaznú vlnu tesným víťazstvom nad Milwaukee. Líder Východnej konferencie potvrdil pozíciu najlepšieho tímu súťaže. V najnapínavejšom zápase Dallas zmaril neuveriteľný comeback inšpirovaný LeBronom Jamesom (38) a zdolal Lakers.

Boston - Milwaukee 119:116

Celtics sa v pondelok rozlúčili so šesťzápasovou víťaznou sériou po tom, čo podľahli Charlotte. V stredajšom zápase v TD Garden sa však proti Giannisovi Antetokounmpovi a hosťujúcim Bucks postarali o to, aby sa nič podobné už nezopakovalo. Kontrolu nad zápasom prevzali už v prvej štvrtine, v ktorej sa ujali vedenia 10:0 a rozhodli o svojom víťazstve.

Jaylen Brown z víťazného celku zaznamenal 26 bodov a podporil ho Jayson Tatum, ktorý skončil s 23 bodmi, 11 doskokmi a štyrmi asistenciami. Kristaps Porzingis pridal 21 bodov, zatiaľ čo sedem hráčov Bostonu nastrieľalo dvojciferný počet.

Víťaz duelu si udržal domácu neporaziteľnosť. "Jednoducho tímové úsilie. Odrazili sme sa od posledného zápasu a preskupili sily. Niekedy potrebujete prehru, aby ste sa znovu skoncentrovali. Páči sa mi, ako sme začali. V závere sa im podarilo utiecť, sú dobrým tímom, ale my sme zareagovali vo štvrtej štvrtine," povedal Tatum.

LA Lakers - Dallas 101:104

Lakers sa len tesne nepodarilo zavŕšiť pozoruhodný comeback z 20-bodového deficitu proti Dallasu. Na začiatku záverečnej časti prehrávali 71:91 a ich nádeje neboli veľké. Potom však James zdvihol ich zástavu a 16 bodmi pomohol tímu dostať sa do vedenia 101:99.

V tom čase zostávalo do konca zápasu niečo vyše minúty. Jamesov bývalý spoluhráč z Clevelandu Kyrie Irving však trojkou zachránil hostí a vrátil Dallasu vedenie 102:101. Potom pridal dva trestné hody a spečatil víťazstvo.

Irving zaznamenal 28 bodov a Luka Dončič pridal 30. James v posledných sekundách minul trojkový pokus, ktorým by vynútil predĺženie, okrem toho zaznamenal 26 bodov.

Vylúčenie od neobľúbeného rozhodcu

Návrat Chrisa Paula do Phoenixu v drese Golden State sa skončil vylúčením hviezdneho hráča na konci druhej štvrtiny po hádke s nepopulárnym rozhodcom. Tridsaťosemročný rozohrávač, ktorý sa v minulosti niekoľkokrát dostal do konfliktu so Scottom Fosterom a už roky ho opakovane kritizuje za štýl pískania, dostal v závere polčasu dve technické chyby a musel odísť do šatne. Domáci Suns napokon zvíťazili 123:115.

Paul sa do Phoenixu vrátil prvýkrát od svojho letného prestupu. Necelú polminútu pred koncom druhej štvrtiny sa dostal do dlhej diskusie s Fosterom, po ktorej dostal prvú technickú. Keď od neho rozhodca odchádzal, 12-násobný účastník Zápasu hviezd po ňom stále kričal. Foster sa otočil a udelil mu druhé napomenutie, ktoré znamenalo okamžité vylúčenie. Nahnevaného Paula potom museli od rozhodcu držať členovia lavičky Warriors, než hráč zamieril do šatne. Technickú chybu potom dostal aj tréner hostí Steve Kerr.

Ďalšie výsledky:

Charlotte - Washington 117:114

Orlando - Denver 124:119

Atlanta - Brooklyn 147:145 pp

Cleveland - Miami 96:129

Indiana - Toronto 131:132

Houston - Memphis 111:91

Minnesota - Philadelphia 112:99

New Orleans - Sacramento 117:112

Oklahoma City - Chicago 116:102

San Antonio - LA Clippers 102:109

Portland - Utah 121:105