Boston s tretím najvyšším triumfom v histórii klubu, Nurkičov top výkon novodobej éry NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boston s tretím najvyšším triumfom v histórii klubu, Nurkičov top výkon novodobej éry NBA
Boston dominoval na svojej palubovke.
Boston dominoval na svojej palubovke.Profimedia
Boston zvíťazil v NBA nad Golden State a pripísal si už 11. výhru v rade za sebou. Celtics si tak upevnili prvé miesto v súťaži. Navyše išlo o ich tretiu najvyššiu výhru v histórii klubu. Naopak pre Golden State to bola štvrtá najvyššia porážka v klubových dejinách. Minnesota prehrala druhýkrát za sebou a prišla o prvé miesto v Západnej konferencii, kam sa posunula Oklahoma City, ktorá porazila Phoenix.

Boston - Golden State 140:88

Boston nedal tímu Golden State najmenšiu šancu. Prvú štvrtinu vyhral 44:22, v druhom polčase dominoval o 22 bodov a potom už zápas dohrával s náhradníkmi. Hviezde Warriors Stephovi Currymu sa nedarilo, keď minul všetkých deväť svojich trojkových pokusov a proti dobrej obrane zaznamenal iba 4 body. Menej dal naposledy pred dvoma rokmi takisto proti Bostonu, keď ich pred zranením stihol dať len tri.

"Treba oceniť Boston. Vleteli na nás od úvodných sekúnd a predviedli perfektnú búrku. Nemali sme deň a všetko bolo zle. Tým, ako sme hrali, sme im ešte dodávali sebavedomie," povedal Curry. "Proste sme prehrali. Hodíme to za hlavu a ideme ďalej," dodal jeho spoluhráč Draymond Green. Boston si pomohol 25 trojkami, Jaylen Brown zaznamenal 29 bodov a Jayson Tatum 27.

Minnesota - LA Clippers 88:89

Domáci viedli nad Clippers na začiatku zápasu o 16 bodov, no nepodržala ich lavička, ktorá prehrala súboj s náhradníkmi súpera. Hosťom chýbal Westbrook, ale žiaril Powell, ktorý trafil šesť trojok a pripísal si 24 bodov. Pomohol Leonardovi, ktorý bol s 32 bodmi najlepším strelcom duelu.

Súboj bol vyrovnaný až do konca. Dve minúty pred záverom bol stav vyrovnaný. Potom však Leonard dal kôš s faulom. Karl-Anthony Towns odpovedal smečom, ale v posledných 100 sekundách sa domáci nedokázali presadiť. Leonard potom trafil trestné hody, čím zvýšil rozdiel na tri body, a Minnesota dokázala znížiť stratu len vďaka smeču Edwardsa, ktorý zaznamenal 27 bodov.

"Bol to zápas zo starej školy. Ako z osemdesiatych rokov. Páčilo sa mi, ako sa moji hráči do súpera zahryzli, ako bránili a nič mu nedovolili zadarmo," povedal tréner Clippers Tyronn Lue. "Bol to naozaj veľmi fyzický duel. Veľa ťahania, chytania a sily. Ako keby sa už hralo play-off," reagoval pivot Minnesoty Rudy Gobert. "Je to moja chyba. Mal som si vziať na konci timeout a tím lepšie zorganizovať," pripustil tréner Minnesoty Chris Finch.

Phoenix - Oklahoma 110:118

Oklahoma využila zaváhanie Minnesoty a aj vďaka 35 bodom Gilgeousa-Alexandera zdolala Phoenix a posunula sa na prvé miesto Západnej konferencie práve pred Timberwolves a Denver. Domácim nepomohlo ani to, že bosniansky pivot Jusuf Nurkič predviedol na doskoku najlepší výkon v novodobej ére. Pripísal si 31 doskokov, čo je najviac v NBA za posledných 14 rokov, takisto to je klubový rekord. Od 90. rokov minulého storočia to dokázal iba Kevin Love v roku 2010.

Dallas - Philadelphia 116:120

Ani skvelý výkon Luku Dončiča nestačil Dallasu na odvrátenie prehry s Philadelphiou. Slovinec síce zaznamenal triple double s 38 bodmi, 11 doskokmi a 10 asistenciami a v poslednej štvrtine nastrieľal 18 bodov, Mavericks však doplatili na veľké množstvo striedaní. Káder 76ers potiahol Tobias Harris s 28 bodmi. "Náš útok je našou obranou. Keď skórujeme, sme jeden z najlepších tímov. Lenže keď netrafíme, nie je tam vôľa brániť. Potom sme zas jeden z najhorších tímov," povedal tréner Dallasu Jason Kidd.

Ďalšie výsledky NBA

Josh Hart s 13 bodmi, 19 doskokmi a 10 asistenciami dosiahol triple-double a pomohol New Yorku Knicks k víťazstvu 107:98 nad Clevelandom. San Antonio, najhorší tím Západnej konferencie, vyhralo druhý zápas za sebou. Tentoraz Spurs zdolali Indianu 117:105. Draftová jednotka Victor Wembanyama prispela 31 bodmi a 12 doskokmi. Okrem toho potvrdil mladík šiestimi blokmi rolu najlepšieho blokára súťaže.