Boston sa dostal na čelo NBA, 48-bodový výkon Antetokounmpa na výhru nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boston sa dostal na čelo NBA, 48-bodový výkon Antetokounmpa na výhru nestačil
Antetokounmpo nebol spokojný s herným prejavom mužstva.
Antetokounmpo nebol spokojný s herným prejavom mužstva.Profimedia
Boston zvíťazil v NBA na palubovke Indiany a upevnili si pozíciu lídra súťaže. Vo Východnej konferencii sa vzdialil svojim hlavným prenasledovateľom, druhí Bucks totiž prehrali v Houstone aj napriek 48 bodom a 17 doskokom Giannisa Antetokounmpa (29). Tretia Philadelphia hrajúca bez najlepšieho strelca ligy Joela Embiida (29) doma podľahla Utahu.

Indiana - Boston 101:118

Indiana vyhrala predchádzajúcich šesť zápasov, ale tentoraz sa hráčom Pacers nedarilo strieľať z diaľky. Mali v nej iba 19-percentnú úspešnosť. Celtics naopak trafili 16 trojok, z toho polovicu zaknihoval Jayson Tatum, autor celkovo 38 bodov. Jaylen Brown ich pridal 31 a spoločne tak potiahli Boston k víťazstvu napriek tomu, že Celtics predčasne prišli o ďalšiu zo svojich opôr Kristapsa Porzingisa, ktorý po šiestich minútach utrpel tržnú ranu na oku.

"Indiana je dobrý tím, ale keď sme hrali tímový a fyzický basketbal najmä v obrane, tak sme boli lepší," povedal tréner Bostonu Joe Mazzulla. "Minuli sme naozaj veľa striel. Boston má veľmi dobrú defenzívu, napriek tomu sme sa dostali k strelám, len sme ich nepremenili," ľutoval rozohrávač Indiany Tyrese Haliburton.

Houston - Milwaukee 112:108

Houston dokázal, že tímový basketbal dokáže prekonať skvelý individuálny výkon. Hviezdny líder Milwaukee Antetokounmpo dominoval na oboch koncoch ihriska, ale Rockets mali sedem strelcov s dvojciferným bodovým príspevkom, ktorí zariadili vedenie až o 21 bodov. Bucks sa vďaka Grékovi v závere doťahovali, no márne.

"Musíme byť lepší, lepšie brániť, viac si dôverovať a byť lepšie koučovaní. Úplne vo všetkom musíme byť lepší. Musí to začať už od kustóda, ktorý musí naše dresy prať lepšie, naši lídri musia byť viac počuť, naša lavička musí byť lepšia, musíme premienať viac striel, mať lepšiu stratégiu, jednoducho sa zlepšiť. Máme na to štyri mesiace, než začne play-off," burcoval Antetokounmpo svoj tím po tretej porážke z posledných štyroch duelov.

Philadelphia - Utah 109:120

Philadelphii pre zdravotné problémy opäť chýbal Embiid a bez svojho najlepšieho strelca sa 76ers trápili v útoku. Tyrese Maxey zaznamenal 25 bodov a Kelly Oubre 24, ale obaja strieľali pod 50 percent. Utah pod vedením Lauriho Markkanena a jeho 33 bodov vybojoval cenné víťazstvo v boji o play-off. Domáci bez Embiida vyhrali v tejto sezóne len dva z ôsmich súbojov.

Washington - NY Knicks 105:121

Knicks zvíťazili nad Wizards o 16 bodov. Julius Randle prispel 39-bodovým zápisom, Jalen Brunson pridal 33 bodov. Hostia sa štvrtým víťazstvom v rade posunuli pred Indianu na štvrté miesto v tabuľke Východnej konferencie. Káder z hlavného mesta patrí k najhorším klubom súťaže.