V NBA súboj francúzskeho nováčika s gréckou superhviezdou, Jokič rozhodol so sirénou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V NBA súboj francúzskeho nováčika s gréckou superhviezdou, Jokič rozhodol so sirénou

Priamy súboj dvoch najväčších hviezd tímov. Giannis Antetokounmpo smečuje cez Victora Wembanyamu.
Priamy súboj dvoch najväčších hviezd tímov. Giannis Antetokounmpo smečuje cez Victora Wembanyamu.Profimedia
Basketbalisti Milwaukee uspeli v noci na piatok na palubovke San Antonia 125:121. V drese Bucks sa blysol Giannis Antetokounmpo (29), keď nastrieľal 44 bodov a mal 14 doskokov. Draftová jednotka Victor Wembanyama (20) zaznamenala za domácich 27 bodov a deväť doskokov.

San Antonio - Milwaukee 121:125

Wembanyama oslávil v deň zápasu 20. narodeniny. Napriek problémom s členkom odohral 26 minút. Najlepší strelec domácich bol Devin Vassell, dal 34 bodov. Bol to prvý vzájomný súboj francúzskeho nováčika s gréckou superhviezdou v tejto sezóne.

"Je to neuveriteľný talent," povedal Antetokounmpo na adresu svojho súpera. "Môže skórovať kedykoľvek chce. Hrá správnym spôsobom, hrá tak, aby vyhral," dodal 29-ročný Grék.

Mladý Francúz niekoľkokrát uviedol, že práve hviezda Bucks ho v mladosti formovala a jej hru sledoval najčastejšie. "Vždy je to extra motivácia, ale vždy chcem byť ja ten, kto bude lepší. Bol to skvelý zápas," citovala agentúra AP.

Golden State - Denver 127:130 

Hráči Golden State podľahli Denveru, Nuggets potiahol najmä 34-bodový Nikola Jokič. Okrem toho zaznamenal 10 asistencií a deväť doskokov. Denver pritom prehrával 120:127, no drvivým záverom otočil skóre.

Jokič najskôr vyrovnal na 127:127, keď do konca zostávalo 26 sekúnd a napokon rozhodol ďalekonosným pokusom spolu so záverečnou sirénou. "Nikola je neuveriteľný, ale skvelí hráči predvádzajú skvelé výkony," komentoval výkon 28-ročného Srba tréner Denveru Michael Malone.