Boston si v NBA udržal domácu neporaziteľnosť, Oklahoma triumfovala v Denveri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston si v NBA udržal domácu neporaziteľnosť, Oklahoma triumfovala v Denveri

Boston doma zvíťazil po šestnásty raz.
Boston doma zvíťazil po šestnásty raz.Profimedia
Basketbalisti Bostonu zvíťazili v domácom zápase z piatka na sobotu nad Torontom tesne 120:118 a udržali sa na prvom mieste Východnej konferencie i celej NBA. Pre Celtics to bolo piate víťazstvo za sebou.

Boston - Toronto 120:118

Bostonu chýbala hlavná hviezda Jayson Tatum a ďalšia opora Kristaps Porzingis, no proti Torontu domáci začali dobre a na začiatku druhej štvrtiny viedli o 20 bodov. Raptors však začali postupne mazať deficit a v poslednej štvrtine niekoľkokrát tesne viedli. Vyrovnaný duel rozhodol smeč Lukea Korneta pol minúty pred koncom.

Celtics zostali aj po 16. domácom stretnutí neporazení. Na víťazstve sa podieľal najmä Jaylen Brown, ktorý zaznamenal 31 bodov. Kornet pridal 20 bodov, čo je jeho maximum od februára 2020.

"Dnes mali príležitosť ukázať sa ďalší chalani. Náš tím má takú silu, že môžeme uspieť aj bez niektorých hráčov. A bolo pekné sledovať, že Luke Kornet dokáže plniť svoju úlohu, ale aj hrať na úrovni, na akej dnes hral, keď to je potrebné," povedal tréner Bostonu Joe Mazzulla.

Denver - Oklahoma 93:119

Denver je v poslednom čase doma jedným z najlepších tímov, no Oklahoma City naň dokázala nájsť recept. Z troch domácich prehier obhajcu titulu v tejto sezóne mu dve uštedril práve Thunder. Tentoraz o 26 bodov.

Zápas sa rozhodol v tretej štvrtine, v ktorej Gilgeous-Alexander zaknihoval 17 zo svojich 40 bodov. Je to piatykrát v tejto sezóne, čo prekonal hranicu 40 bodov. Za Nuggets zaznamenal Nikola Jokič 19 bodov, 10 doskokov a 7 asistencií, ale cez obranu súpera sa dostal len k 10 strelám.

Phoenix - Charlotte 133:119

Terry Rozier nastrieľal o dva body viac ako Gilgeous-Alexander, ale ani jeho 42 bodov nepomohlo Charlotte odvrátiť desiatu prehru za sebou, keď podľahlo Phoenixu. Suns výnimočne nastúpili so všetkými svojimi oporami v tejto sezóne a štyria hráči zaznamenali viac ako 20 bodov, najviac Devin Booker - 35. Phoenix si pomohol 18 trojkami pri 60-percentnej úspešnosti.

Houston - Philadelphia 127:131

Tyrese Maxey tiež zaknihoval 42 bodov a pomohol Philadelphii k víťazstvu v Houstone. Sixers opäť uspeli bez najlepšieho strelca súťaže Joela Embiida, ktorý si doliečuje zranenie členka. Veterán Marcus Morris sa pol minúty pred koncom postaral o kľúčovú akciu, keď premenil trojku s faulom a dostal Philadelphiu do päťbodového vedenia.

Ďalšie výsledky:

Orlando - New York 117:108

Washington - Brooklyn 110:104

Atlanta - Sacramento 110:117

Cleveland - Milwaukee 111:119

Portland - San Antonio 134:128

LA Clippers - Memphis 117:106