Boston zmazal v Indiane 18-bodový deficit a má tri mečbaly, obrat režíroval Tatum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston zmazal v Indiane 18-bodový deficit a má tri mečbaly, obrat režíroval Tatum

Jaylen Brown (vľavo) sa postaral o 36 bodov Bostonu, na fotke ho bráni Pascal Siakam.
Jaylen Brown (vľavo) sa postaral o 36 bodov Bostonu, na fotke ho bráni Pascal Siakam.AFP
Basketbalisti Bostonu Celtics sú krok od postupu do finále play-off NBA. V noci na nedeľu zvíťazili v treťom dueli finále Východnej konferencie na palubovke Indiany Pacers 114:111 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy. Postup budú môcť spečatiť vo štvrtom súboji, ktorý sa hrá v noci na utorok o 2:00 opäť v Indianapolise.

Indiana - Boston 111:114

/stav série: 0:3/

Celtics dokázali v zápase zmazať 18-bodové manko. Obrat režíroval s 36 bodmi Jayson Tatum, zaznamenal aj desať doskokov a osem asistencií. Jaylen Brown prispel k triumfu 24 bodmi, Al Horford pridal 23 aj vďaka siedmim trojkám.

Dôležitú trojku dal v závere Jrue Holiday, ktorý bol navyše faulovaný, premenil trestný hod a 38,9 sekundy pred koncom poslal Celtics do vedenia 112:111. Holiday potom obral o loptu Andrewa Nembharda a dvoma premenenými trestnými hodmi spečatil výhru hostí.

Indiana ukončila domácu víťaznú sériu v play-off, ktorá trvala šesť stretnutí. V dueli jej chýbal Tyrese Haliburton, ktorému sa obnovilo zranenie a musel zápas vynechať pre natiahnutý zadný stehenný sval. Pacers nepomohlo ani 32 bodov Andrewa Nembharda, Timothy John McConnell mal 23 bodov.