Boston si v play-off NBA opäť poradil s Indianou, Brown zažiaril 40 bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston si v play-off NBA opäť poradil s Indianou, Brown zažiaril 40 bodmi

Brown odohral skvelý zápas.
Brown odohral skvelý zápas.Profimedia
Basketbalista Jaylen Brown (27) sa v semifinále play-off NBA blysol 40 bodmi a mal hlavnú zásluhu na domácej výhre Bostonu nad Indianou. Celtics vedú nad Pacers už 2:0 na zápasy a len dve výhry ich delia od postupu do finále. Podarilo by sa im to druhýkrát za posledné tri sezóny.

Boston - Indiana 126:110

/stav série: 2:0/

Zatiaľ čo prvý zápas získal Boston až v predĺžení, tentoraz ho mal pod kontrolou už od druhej štvrtiny, do ktorej vstúpil šnúrou 20:0. Zo stavu 22:27 domáci skóre otočili na 42:27. Veľmi dobre zahrala celá základná päťka na čele s Brownom, ktorý si 40 bodmi vyrovnal svoj osobný rekord v nadstavbe. Práve v kľúčovom úseku zaznamenal 10 bodov.

"Je to play-off a všetci musíme urobiť maximum pre výhru. V obrane aj v útoku musíme byť neustále agresívni," povedal Brown. "Je to skvelý hráč a líder. Neustále chce vyhrávať a berie to do svojich rúk. Dnes bol neuveriteľný," pochválil spoluhráča Jrue Holiday.

Brownovi pomohli 23 bodmi aj TatumWhite. Holiday prispel 15 bodmi a 10 asistenciami a okrem toho dobre bránil hviezdu súpera Haliburtona, ktorý zaznamenal len 10 bodov. Indianu držal najmä Siakam s 28 bodmi. Haliburton navyše v zápase utrpel menšie zranenie stehenného svalu, ktorého závažnosť zatiaľ nie je známa.

Napriek tomu, že Celtics vedú už 2:0, tréner Joe Mazzulla krotí radosť. "Jediné, na čo by sme mali myslieť, je to, že v predchádzajúcom kole Indiana tiež prehrávala 0:2 a potom postúpila v siedmom zápase. Doma hrajú veľmi dobre, ešte tam v play-off neprehrali, takže ešte nás čaká veľa práce," vyhlásil.