Prvý duel semifinále NBA si ukoristil Dallas, Minnesotu zdolal po divokom závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý duel semifinále NBA si ukoristil Dallas, Minnesotu zdolal po divokom závere

Dvojbodový kôš Irvinga v poslednej štvrtine.
Dvojbodový kôš Irvinga v poslednej štvrtine.Profimedia
Finále Západnej konferencie NBA rozohrali lepšie basketbalisti Dallasu, v Minnesote vyhrali aj vďaka 33 bodom Luku Dončiča (25) či 30 bodom Kyrieho Irvinga (32). Vyrovnané stretnutie, v ktorom žiadny zo súperov neviedol dvojciferným rozdielom, rozhodol práve Slovinec košom z odskoku cez obrancu 49 sekúnd pred koncom. Desať sekúnd pred sirénou Timberwolves znížili, na zvrat už sily ani čas nemali.

Minnesota - Dallas 105:108

/stav série: 0:1/

Zatiaľ čo Dončič nazbieral 19 bodov v druhom polčase a z toho 15 v záverečnej štvrtine, Irving mal za prvú polovicu na konte už 24 bodov. "Držal nás v hre. Nebyť Kyrieho, prehrávali by sme pravdepodobne o 20. Potom sme si vymenili roly, musel som mu po zvyšok zápasu trochu pomôcť," uviedol Dončič.

"Dôležité bolo, že sme nezačali panikáriť. Verili sme si, či sa darilo, alebo nie," pochvaľoval si tréner Mavericks Jason Kidd, ktorého celok ešte tri a pol minúty pred koncom strácal štyri body. Stretnutie však doviedol k víťazstvu a vôbec po prvýkrát pod týmto koučom uspel v úvodnom stretnutí série play-off.

Timberwolves, ktorí hrali zápas len s osemčlennou rotáciou, potiahol McDaniels s 24 bodmi, pričom tretí zápas po sebe zaznamenal aspoň 20 bodov. Edwardsa udržala obrana hostí na 19 bodoch, 11 doskokoch a 8 asistenciách, Towns zaznamenal 16 bodov a trafil len 6 z 20 striel.

Dallas celkovo strieľal s úspešnosťou cez 49 percent, naopak Minnesota pod 43 percent, hoci trafila 18 trojok oproti šiestim z produkcie hostí. Zahodila však aj sedem šestiek z 18 a Dallas bol lepší na doskoku (48:40) a v bodoch spod koša (62:38). "Musíme byť lepší hlavne v kľúčových okamihoch, keď sa rozhoduje o výsledku," uviedol tréner Chris Finch.

Po kľúčovom Dončičovom koši netrafil Towns dva trojkové pokusy, po útočnom doskoku ale Naz Reid znížil 10 sekúnd pred koncom na dvojbodový rozdiel. Potom Irving premenil obe šestky, na druhej polovici Conley sekundu pred záverom len jednu z troch. Na potenciálne vyrovnávaciu trojku sa nedostalo. Séria bude v piatok pokračovať druhým zápasom, ktorý sa uskutoční opäť v Minneapolise.