Clippers prvýkrát v sezóne ovládli derby s Lakers, s triple-double zažiaril Leonard

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Clippers prvýkrát v sezóne ovládli derby s Lakers, s triple-double zažiaril Leonard

Leonard priviedol Clippers k víťazstvu nad mestským rivalom.
Leonard priviedol Clippers k víťazstvu nad mestským rivalom.Profimedia
Los Angeles Clippers až na tretí raz v tejto sezóne ovládli mestské derby s Lakers. Využili absenciu LeBrona Jamesa (39), ktorý bol najlepším strelcom oboch predchádzajúcich zápasov, a zvíťazili 127:116. Zažiaril Kawhi Leonard (32), ktorý si pripísal druhý triple-double v kariére, tentoraz za 25 bodov, 11 doskokov a 10 asistencií.

LA Clippers - LA Lakers 127:116

Clippers s výnimkou úvodu neustále viedli, najviac o 16 bodov, strieľali z poľa s úspešnosťou takmer 60 %, pričom trafili každú druhú trojku (14/27). Leonardovi sekundoval s 23 bodmi a 10 asistenciami James Harden. Podobné čísla v tíme súpera mal D'Angelo Russell (27 a 10), Anthony Davis zaznamenal 26 bodov a 12 doskokov.

"K víťazstvu prispeli každý. Je potrebné takto hrať, premieňať strely. To sme dnes robili," chválil Clippers Leonard, ktorého tím si vybojoval štvrté miesto v Západnej konferencii. "Zápas má inú dynamiku, keď tam nie je James. Zaskočili ho však a náročné strely triafali iní hráči," dodal.

Oklahoma City - Portland 111:109

Oklahoma City sa posunula do čela Západnej konferencie triumfom nad Portlandom, o ktorom rozhodol Jalen Williams ťažkou strelou cez obrancu 2,1 sekundy pred koncom. Lídrom Thunder bol Shai Gilgeous-Alexander s 33 bodmi a 10 asistenciami.

"Kolektívne sme odviedli veľmi dobrú prácu, hoci sme sa dosť dlho snažili nájsť správny rytmus. Mohol za to aj súper, ktorý bojoval a nedal nám nič zadarmo," povedal tréner Mark Daigneault. Keď sa tieto dva tímy stretli naposledy, Portland odišiel s výpraskom o 62 bodov. Oklahoma City má na čele tabuľky rovnakú bilanciu 30-13 ako Minnesota.

Indiana - Denver 109:114

Výhru si pripísal aj tretí tím Západnej konferencie Denver. Nikola Jokič zaknihoval svoje 13. triple-double v sezóne s 31 bodmi, 13 doskokmi a 10 asistenciami, Jamal Murray pridal ďalších 31 bodov. Pacers pre zranenie chýbal ich najlepší strelec Tyrese Haliburton, Myles Turner pri jeho absencii nastrieľal 22 bodov.

Ďalšie výsledky:

Brooklyn - New York 103:108

New Orleans - Utah 153:124