Curryho 60 bodov bolo na triumf málo, Lakers aj s LeBronom ukončili sériu Newyorčanov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Curryho 60 bodov bolo na triumf málo, Lakers aj s LeBronom ukončili sériu Newyorčanov

Curry zaostal za svojím osobným rekordom o dva body.
Curry zaostal za svojím osobným rekordom o dva body.Profimedia
Basketbalisti New Yorku Knicks ukončili sériu deviatich víťazstiev v NBA, keď v noci na nedeľu podľahli doma Los Angeles Lakers 105:113. Hráči Milwaukee zmazali na palubovke Dallasu manko 25 bodov a triumfovali 129:117. Golden State nestačilo ani 60 bodov Stephena Curryho (35), Warriors prehrali v Atlante 134:141 po predĺžení.

New York - LA Lakers 105:113

Lakers tuho bojujú o účasť vo vyraďovacej časti, v Západnej konferencii im patrí až deviate miesto o 1,5 duelu nad čiarou postupu do play-in. Po triumfe na ihrisku lídra ligy Bostonu si však v New Yorku pripísali druhý skalp silného súpera za sebou vonku. Najlepším strelcom "žlto-fialových" bol LeBron James s 24 bodmi, šesť hráčov Lakers sa dostalo do dvojciferných čísiel. 

"Máme dostatok útočnej sily v základnej zostave i na lavičke. Dokážeme predviesť obranu na najvyššej úrovni a pomaly sa naša hra stáva takou, akou sme si predstavovali," pochvaľoval si kouč Lakers Darvin Ham.

Knicks nestačilo 36 bodov a 10 asistencií Jalena Brunsona, v tabuľke východu im patrí štvrtá priečka o 5,5 stretnutia za vedúcim Bostonom. "Na začiatku štvrtej štvrtiny sme viedli o šesť bodov. Potom sme predviedli stratu a po nej dostali trojku. Súper sa dostal na koňa, tam sa zápas lámal," našiel príčinu neúspechu tréner New Yorku Tim Thibodeau.

Dallas - Milwaukee 117:129

V súboji európskych hviezd sa v Dallase tešil Giannis Antetokunmpo, ktorý zapísal 48 bodov a 10 asistencií. Mavericks nestačilo 40 bodov, 11 asistencií a 9 doskokov Luku Dončiča. Milwaukee prehralo úvodnú štvrtinu 20:44, ešte v druhej malo manko 20 bodov, no prvý polčas uzavrelo šnúrou 15:0, v tretej predviedlo sériu 38:10 a dostalo sa do vedenia.

"Jednoducho hráči súpera neprestávali hrať a pred prestávkou sa dostali do pozitívneho módu. My sme si nevážili loptu a premrhali mnohé príležitosti," posťažoval si tréner Dallasu Jason Kidd.

Atlanta - Golden State 141:134 pp

Curry zaostal dva body za osobným rekordom, no viac ho môže trápiť, že Warriors sú po ďalšej prehre jeden duel pod čiarou postupu na západe. Atlanta uspela v štvrtom stretnutí za sebou a drží poslednú postupovú priečku na východe. "Frustrujúca sezóna. Už mnohokrát sa nám stalo, že stačilo iba málo a výsledok by bol iný," povzdychol si Curry.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Brooklyn 121:136

Chicago - Sacramento 115:123

San Antonio - Cleveland 101:117