Denver aj do tretice pokoril Lakers, k postupu do finále mu chýba jediný krok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Denver aj do tretice pokoril Lakers, k postupu do finále mu chýba jediný krok
Murray opäť nesklamal svojich spoluhráčov.
Murray opäť nesklamal svojich spoluhráčov.Profimedia
Posledná séria sezóny medzi mužstvami zo západu sa doposiaľ javí ako jednoznačná záležitosť tímu z Denveru, ktorý vyhral aj tretí finálový boj proti Lakers.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 108:119 / stav série: 0:3

V úvodných dvoch vystúpeniach v rámci finálovej bitky Západnej konferencie si Nuggets ustrážili vlastnú palubovku. Zvíťaziť ale dokázali aj u svojho súpera z Los Angeles a od prieniku do boja o trofej ich delí jedna výhra.

Hostia si šli za svojím cieľom hneď od úvodnej štvrtiny, ktorú vyhrali o 12 bodov. V následných dvoch periódach však ťahali za kratší koniec, no nie až tak výrazne. Poslednú časť stretnutia opäť ovládli a domácich dokonale zaskočili. Ruku k dielu znovu pridal Jamal Murray s 37 bodmi, siedmimi doskokmi a šiestimi asistenciami. Jeho kolega Jokič tentoraz nezaknihoval triple-double, mužstvu pomohol 24 bodmi.

Partiu okolo LeBrona Jamesa a Anthonyho Davisa čaká veľmi náročná úloha v podobe zvratu v sérii, v ktorej prehrávajú 0:3. Každý ďalší súboj pre nich bude zápasom o všetko, najbližšie naskočia do merania síl 23. mája od 2:30.