Milwaukee aj vďaka rekordu NBA vyrovnalo stav série, Denver v trháku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Milwaukee aj vďaka rekordu NBA vyrovnalo stav série, Denver v trháku
Milwaukee vyrovnalo stav série na 1:1.
Milwaukee vyrovnalo stav série na 1:1.Profimedia
Basketbalisti Milwaukee aj bez zraneného Giannisa Antetokounmpa (28) zdolali doma Miami 138:122 a vyrovnali stav série play-off NBA na 1:1. Víťaz základnej časti si pomohol 25 trojkami.

Milwaukee Bucks - Miami Heat 138:122

/ stav série 1:1 /

Bucks pri absencii Antetokounmpa, ktorý si v prvom zápase zranil chrbát, zmenili štýl hry a netlačili sa toľko do koša. Namiesto toho skúsili 49 trojbodových pokusov, z ktorých 25 prešlo cez obruč. Bol to rekord NBA v zápase play-off. Výrazne pomohla lavička.

Najmä Pat Connaughton, ktorý v prvom zápase nedostal šancu a nenastúpil, trafil šesť trojok a zaznamenal 22 bodov. Viac mali len Brook Lopez (25) a Jrue Holiday (24).

Milwaukee si vďaka presnej streľbe vybudovalo v tretej štvrtine 36-bodový náskok a zvyšok duelu odohralo v pokoji. Miami tentoraz nemalo šancu napriek 25 bodom Jimmyho Butlera.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 103:93

/ stav série 1:1 /

Memphis čelil nepríjemnej situácii, keďže po úvodnej prehre prišiel aj o Moranta. Grizzlies odolali tlaku a vytiahli svoju povestnú obranu. Lakers sa ťažko presadzovali, 93 bodov je ich najnižšie číslo v sezóne. Na svojich obvyklých 28 bodov sa dostal iba LeBron James, Rui Hačimura zaznamenal 20 bodov, ale ostatní sa nepresadili.

Memphis naopak podržal pivot Xavier Tillman, bránil pri tom Anthonyho Davisa a vylepšil si osobné maximum na 22 bodov a 13 doskokov. Pre LeBrona Jamesa to bol 103. duel s minimálne 20 bodmi a 10 doskokmi. V historickom rebríčku sa posunul na štvrté miesto, čím vyrovnal Tima Duncana. Viac ich majú len Shaquille O'Neal, Karl Malone a Kareem Abdul-Jabbar.

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 122:113

/ stav série 2:0 /

Minnesota už v druhej štvrtine prehrávala o 21 bodov. Tentoraz dokázala klásť favorizovanému Denveru väčší odpor vďaka 41 bodom Anthonyho Edwardsa, ktorý vrátil Timberwolves do hry. Minnesota v poslednej štvrtine dokonca viedla, ale Nuggets zvládli záver dobre.

Veľký podiel na tom mal Jamal Murray, ktorý v záverečných piatich minútach zaznamenal deväť bodov. Jokič si do štatistík pripísal 27 bodov, deväť doskokov a deväť asistencií.