Denver zvládol drámu a naďalej kraľuje NBA, Philadelphia vyhrala šiesty zápas v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Denver zvládol drámu a naďalej kraľuje NBA, Philadelphia vyhrala šiesty zápas v rade

Jokič sa opäť dostal cez hranicu 30 bodov.
Jokič sa opäť dostal cez hranicu 30 bodov.AFP
Úradujúci šampióni NBA z Denveru zdolali v napínavom zápase Golden State a naďalej vedú ligu. Uspela aj Philadelphia, najlepší tím Východnej konferencie, ktorá pokorila druhý Boston. Ten po úvodných piatich víťazstvách v sezóne utrpel druhú prehru za sebou.

Denver - Golden State 108:105

Nuggets priviedol k víťazstvu nad Warriors Nikola Jokič, ktorý nazbieral 35 bodov a 13 doskokov. Na palubovke strávil 36 minút, keďže náhradníkom tímu to veľmi nešlo. "Našej lavičke sa dnes nedarilo. Mladí chlapci asi neboli dostatočne pripravení na zápas. Stalo sa to prvýkrát v tejto sezóne a musíme sa z toho poučiť," povedal tréner Denveru Michael Malone, ktorého tím vyhral ôsmy zápas z doterajších deviatich.

Stephen Curry zaznamenal za hostí 23 bodov vrátane šiestich trojok. Oba tímy boli oslabené. Denveru chýbal Jamal Murray už v druhom zápase za sebou pre svalové zranenie. Warriors hrali bez Draymonda Greena, ktorý absentoval z osobných dôvodov, a chorého Garyho Paytona.

"Necítime tlak, že sme obhajcovia titulu. Užívame si aktuálne chvíle. Ja sa snažím hrať správnym spôsobom a keďže vyhrávame, verím, že sa mi to darí," vyjadril spokojnosť Jokič podľa ESPN.

Philadelphia - Boston 106:103

763ers si proti Celtics pripísali šieste víťazstvo v rade, v sezóne prehrali len s Milwaukee. Najužitočnejší hráč minulej sezóny Joel Embiid prispel k víťazstvu 27 bodmi a 10 doskokmi. Tyrese Maxey zaznamenal 25 bodov a deväť asistencií.

"Máme nového trénera, systém a veľa nových chlapcov. Snažíme sa všetkých dostať do tempa a uvidíme, čo sa stane," povedal Embiid. Kristaps Porzingis z Bostonu bol s 29 bodmi najlepším strelcom zápasu.

Duel bol reprízou série 2. kola play-off z uplynulej sezóny, v ktorej Philadelphia neuspela, hoci viedla 3:2 na zápasy. Tentokrát vstúpila do záverečnej štvrtiny s náskokom 10 bodov a hoci sa Boston držal na dohľad, po prestávke sa do vedenia dostať nedokázal.

"Ak prehrávate o 10 bodov proti tímu s takými hráčmi, ako sú Embiid a Maxey, je manko v skutočnosti väčšie. Sú to výborní strelci," konštatoval kouč Celtics Mazzulla. Kompliment súperovi vzdal aj Embiid: "Boston je v tejto sezóne ešte lepší ako v minulej. Zdá sa, že má najvyššiu kvalitu v lige."

Chicago - Phoenix 115:116 pp

Bradley Beal debutoval po zranení v drese Suns a hneď zažil drámu, keď jeho káder zvíťazil v Chicagu až po predĺžení. Misky váh na stranu hostí prevážil až sedem sekúnd pred koncom predĺženia Jusuf Nurkič, ktorý si pripísal celkovo 20 bodov, 17 doskokov a 8 asistencií. Najlepším strelcom víťazov bol Grayson Allen, ktorý prvýkrát v kariére premenil 8 trojok a skončil na 26 bodoch, Beal si zapísal 13.

Ďalšie výsledky:

Charlotte - Washington 116:132

Indiana - Utah 134:118

Brooklyn - LA Clippers 100:93

NY Knicks - San Antonio 126:105

Houston - LA Lakers 128:94

Memphis - Miami 102:108

Milwaukee - Detroit 120:118

Minnesota - New Orleans 122:101

Oklahoma - Cleveland 128:120

Dallas - Toronto 116:127

Sacramento - Portland 121:118 pp