Derby o Los Angeles vyhrali Lakers, produktivita Dončiča a Irvinga potiahla Dallas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby o Los Angeles vyhrali Lakers, produktivita Dončiča a Irvinga potiahla Dallas

Dončič a Irving potiahli Dallas k víťazstvu nad Minnesotou.
Dončič a Irving potiahli Dallas k víťazstvu nad Minnesotou.Profimedia
Los Angeles Lakers vyhrali derby s Clippers a v NBA ukončili sériu štyroch porážok. Uspeli aj vďaka LeBronovi Jamesovi (39), ktorý sa postaral o 25 bodov, osem doskokov a sedem asistencií. Dallas doma pokoril Minnesotu, Kyrie Irving (31) k tomu pomohol 35 bodmi a Luka Dončič (24), ktorý nastupuje so zranením, dal o jeden menej.

LA Lakers - LA Clippers 106:103

Lakers vyhrali len štvrtý zápas zo štrnástich od decembrového triumfu v NBA Cupe. Strieľali s úspešnosťou viac ako 51 percent, naopak súper len s necelými 40 percentami. Vyhrali napriek tomu, že 19-krát stratili loptu. Popri Jamesovi sa 22 bodmi a 10 doskokmi prezentoval Anthony Davis. Paul George a Ivica Zubac zaznamenali za hostí po 22 bodov, druhý menovaný sa blysol 19 doskokmi.

"Potrebovali sme vyhrať, bola to nutnosť, a tak sme zápas aj poňali. Darilo sa nám na oboch stranách ihriska. Vieme, aký máme káder a čo je potrebné k víťazstvu. Dnes sme to ukázali," radoval sa Davis.

Dallas - Minnesota 115:108

Opory Dallasu odohrali skvelý zápas, najmä Irving. Pri výhre nad Minnesotou trafil dôležité dve trojky v záverečných troch minútach. Najprv vyrovnal na 106:106 a dve minúty pred koncom po zisku lopty trafil ďalšiu. Celkom Irving premenil šesť z ôsmich trojok.

"Vedeli sme, že proti Rudymu Gobertovi alebo Karlovi-Anthonymu Townsovi nám chýbajú centimetre, a tak sme chceli predviesť čo najlepšiu prácu na doskoku a v detailoch. Práve detaily nám zápas vyhrali," pochvaľoval si Irving, ktorý doskočil osem lôpt. Wolves viedol s 36 bodmi a 10 doskokmi Anthony Edwards.

Denver - Detroit 131:114

V súboji jedného z najlepších tímov proti najhoršiemu uspel podľa očakávania Denver. Nikola Jokič odviedol skvelú prácu - hoci vystrelil len trikrát a zaznamenal štyri body, rozdal 16 asistencií. Z nich ťažil aj Jamal Murray, ktorý zaznamenal 37 bodov. Trafil 14 z 24 pokusov.

Dvojnásobný najužitočnejší hráč NBA Jokič pridal aj sedem doskokov a piatimi blokmi vyrovnal svoje ligové maximum. Nuggets majú bilanciu 26:12 a v Západnej konferencii strácajú na prvú Minnesotu už len jeden zápas. Naopak Detroit má vonkajšiu bilanciu 1:19 a celkovú 3:33.

Ďalšie zápasy NBA

Tradičný kanonier Stephen Curry sa trápil, premenil len dve zo 14 striel a žiadnu z deviatich trojok, za necelú polhodinu zaznamenal deväť bodov. Aj preto Golden State doma nestačilo na Toronto. To si odnieslo víťazstvo 133:118 aj vďaka sezónnemu maximu 37 bodov RJ Barretta, nedávnej posily z New Yorku.

San Antonio utrpelo piatu prehru v rade, keď Clevelandu podľahlo 115:117. Všetko aj napriek skvelému výkonu Victora Wembanyamu, ktorý zaznamenal 24 bodov, 10 doskokov a päť zblokovaných striel. V drese víťazov zažiaril Jarrett Allen s 29 bodmi a 16 doskokmi.

Veľkú prestrelku videl Brooklyn, kde Portland vyhral 134:127 po predĺžení vďaka 38 bodom a 11 asistenciám Anferneeho Simonsa. Ten trafil päť z desiatich trojok a sedem z ôsmich šestiek. Individuálne ho zatienil Mikal Bridges, ktorý zaznamenal 42 bodov, ale nepomohli mu spoluhráči.