Dončič nastrieľal v NBA už viac ako 10-tisíc bodov, Knicks ukončili dve série Milwaukee

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dončič nastrieľal v NBA už viac ako 10-tisíc bodov, Knicks ukončili dve série Milwaukee
Dončič zaknihoval proti Phoenixu 50 bodov.
Dončič zaknihoval proti Phoenixu 50 bodov.Profimedia
Program NBA pokračoval v pondelok večer, respektíve v noci z pondelka na utorok piatimi súbojmi. Pozornosť pútali bitky gigantov ako LA Lakers s Bostonom či Denveru s Golden State.

Phoenix - Dallas 114:128

Luka Dončič sa v zámorskej basketbalovej NBA blysol 50 bodmi a výrazne prispel k triumfu Dallasu na palubovke Phoenixu. Už v prvej štvrtine prekonal vo svojom 358. zápase hranicu 10-tisíc bodov v NBA, iba šesť hráčov v histórii ju dosiahlo rýchlejšie ako on. Slovinec pridal aj 14 asistencií.

New York - Milwaukee 129:122

Hráči New Yorku Knicks ukončili sedemzápasovú víťaznú sériu Milwaukee. Na domácej palubovke zdolali vo vianočnom súboji svojho súpera, pod čo sa 39 bodmi podpísal Jalen Brunson. Knicks sa z triumfu nad Bucks tešili po viac ako dvoch rokoch. Naposledy vo vzájomnom dueli uspeli ešte v novembri 2021, potom nasledovalo deväť ich prehier za sebou.

K Brunsonovi sa 24 bodmi a deviatimi doskokmi pridal Julius Randle. Hosťom nepomohlo ani 32 bodov, ktoré zhodne nastrieľali Jannis Antetokunmpo a Damian Lillard. "Som šťastný z toho, ako sme dnes hrali, stále sme bojovali. Bucks majú skvelý tím, takže je cenné, že sme ich dokázali zdolať," povedal Brunson zámorským médiám.

Denver - Golden State 120:114

Obhajca titulu Denver natiahol víťaznú šnúru na päť zápasov, doma si poradil s Golden State. Jamal Murray dal za Nuggets 28 bodov, Nikola Jokič 26 a k tomu mal 14 doskokov a osem asistencií.

LA Lakers - Boston 115:126

Líder súťaže Boston vyhral na palubovke Los Angeles Lakers 126:115, keď si všetkých päť hráčov základnej zostavy pripísalo aspoň 18 bodov. Lotyš Kristaps Porziņģis vyčnieval s 28 bodmi a 11 doskokmi, Jayson Tatum mal 25 bodov. Najlepší strelec zápasu bol Anthony Davis z Lakers so 40 bodmi, zaznamenal aj 13 doskokov.

Ďalší výsledok:

Miami - Philadelphia 119:113