Dončičov návrat Dallasu nepomohol, Murrayho víťazný kôš spolu s posledným klaksónom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dončičov návrat Dallasu nepomohol, Murrayho víťazný kôš spolu s posledným klaksónom

Dončič dosiahol pri svojom návrate na palubovky cenný zápis.
Dončič dosiahol pri svojom návrate na palubovky cenný zápis.Profimedia
Basketbalisti Los Angeles Lakers porazili v stredajšom stretnutí Dallas a po druhom víťazstve za sebou si v tabuľke Západnej konferencie upevnili desiate miesto znamenajúce účasť v predkole play-off. Hosťom nepomohol ani návrat Luku Dončiča (24), ktorý vynechal tri zápasy pre zranenie členka. Hviezdny Slovinec sa zaskvel zápisom triple double za 33 bodov, 13 doskokov a 10 asistencií.

LA Lakers - Dallas 127:110

Lakers v podstate rozhodli o svojom víťazstve v tretej štvrtine, ktorú ovládli 42:27. Ich najlepším strelcom bol D'Angelo Russell s 29 bodmi, jedna asistencia chýbala k triple-double Anthonymu Davisovi, ktorý zaznamenal aj 28 bodov a 12 doskokov. Nestarnúci LeBron James nazbieral 25 bodov a osem doskokov i asistencií.

Na strane Mavericks sa tentoraz príliš nedarilo Kyriemu Irvingovi a Timovi Hardawayovi, ktorí sa v predchádzajúcom zápase podelili o 83 bodov. Tentoraz ich každý z dvojice dal len 12 a spolu premenili iba deväť z 33 striel. Hostia takisto trafili len 11 zo 40 trojbodových pokusov, pričom samotný Dončič mal bilanciu 2:9. "Prvý zápas po návrate bol náročný pre moje nohy. O viacerých trojkových pokusoch som si myslel, že padnú dnu, no nestalo sa," uviedol slovinský hráč.

Atlanta - Orlando 106:104

Vo Východnej konferencii je na desiatom mieste Atlanta, ktorá po dramatickom závere zdolala Orlando 106:104. Všetko vďaka dvojbodovému košu zároveň so záverečným klaksónom. Postaral sa oň rozohrávač Dejounte Murray po individuálnej akcii s ťažkou strelou cez obrancu. Hawks si mohli osem sekúnd pred koncom po vyrovnávajúcej trojke hostí vziať oddychový čas, ale tréner Quin Snyder sa rozhodol túto možnosť nevyužiť.

"O tom sa dá vždy diskutovať. Vidím to tak, že ak si vezmete oddychový čas, obrana sa môže lepšie nastaviť a navyše súper môže prestriedať," vysvetlil. Domáci tvorca hry Trae Young sa však snažil vyžiadať si time out, ale rozhodcovia ho nepočuli. "Len sme sa rozostúpili a nechali Dejounteho robiť to, čo bolo treba," povedal Young.

Murrayho záverečná akcia zavŕšila jeho 26 bodov v zápase. "Táto liga je o tom, či premieňate, alebo nie. Vždy chcem premeniť svoju ďalšiu strelu," vravel najlepší strelec Hawks v zápase. Rovnaký počet bodov zaznamenal za Magic aj Paolo Bancher.

Cleveland - Milwaukee 135:95

Druhý tím východu z Milwaukee bez Antetokounmpa utrpel debakel v Clevelande, ktorý uspel už po šiesty raz v rade. Georges Niang a Donovan Mitchell zaknihovali za Cavaliers každý po 30 bodov. Domáci drvili súpera z protiútokov a dominovali v zakončení spod koša. "Ťažká noc, ale musíme sa z porážky poučiť a nabudúce nájsť energiu už pri rozskoku. Nie ako dnes," povedal tréner Bucks Adrian Griffin.

Ďalšie zápasy NBA

Najlepší tím ligy Boston potvrdil úlohu favorita proti San Antoniu, keď zdolal tím z chvosta Západnej konferencie 117:98. Domáci Celtics trafili 18 trojok oproti siedmim z produkcie súpera, pričom na čele bol Jayson Tatum s 24 bodmi. Victor Wembanyama, hviezdny nováčik Spurs, ovládol strelecké štatistiky s 27 bodmi.

Toronto už bez Pascala Siakama, ktorého vymenilo do Indiany, žiarilo. V polčase viedlo nad Miami o 35 bodov a napokon zvíťazilo 121:97. Kanadský tím viedol Gary Trent s 28 bodmi, Raptors trafili 20 trojok, čím rázne ukončili štvorzápasovú sériu prehier.