Embiid dotiahol 76ers k triumfu nad obhajcom, Durant pečatil parádny obrat Phoenixu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Embiid dotiahol 76ers k triumfu nad obhajcom, Durant pečatil parádny obrat Phoenixu

Embiid sa blysol aj proti Nuggets.
Embiid sa blysol aj proti Nuggets.Profimedia
Basketbalisti Philadelphie v NBA zvíťazili nad obhajcami titulu z Denveru. Postaral sa o to predovšetkým pivot Joel Embiid (29), ktorý 41 bodmi potvrdil úlohu najlepšieho strelca súťaže. Výhru Phoenixu nad Sacramentom zariadil štyrmi trestnými hodmi v závere Kevin Durant (35).

Philadelphia - Denver 126:121

Embiid v súboji posledných dvoch MVP sezóny prekonal Nikolu Jokiča, ktorý síce zaznamenal 25 bodov a 19 doskokov, ale zápas rozhodol 41 bodmi a 10 asistenciami Kamerunčan. Bol to jeho 18. duel po sebe, v ktorom zaznamenal aspoň 30 bodov, čo je šiesta najdlhšia séria v histórii. Od roku 2000 mal úspešnejšie obdobie len James Harden, ktorý v sezóne 2018/19 odohral 32 takýchto stretnutí v rade. Ďalšie štyri dlhé šnúry drží Wilt Chamberlain zo 60. rokov minulého storočia, vrátane rekordných 65 súbojov.

"Náš súboj s Jokičom riešia hlavne fanúšikovia na Twitteri. Nás oboch to nezaujíma. Chceme len hrať basketbal a vyhrávať zápasy. Nikola je MVP finále, pokiaľ mu to nevezmem, tak má navrch," povedal ťahuň Sixers"Nehrám proti Embiidovi. Hrám proti Philadelphii," reagoval Srb.

Phoenix - Sacramento 119:117

Phoenix ešte osem minút pred koncom prehrával so Sacramentom o 20 bodov, ale nadýchol sa k veľkému obratu. Šnúrou 26:6 vyrovnal a v závere ho podržal Durant. Najskôr premenil dva trestné hody vo vedení, ktoré síce zmazal De'Aaron Fox, ale potom bol Durant faulovaný a skúsený strelec ďalšími dvoma trestnými hodmi zabezpečil víťazstvo Suns.

Skúsený veterán zaznamenal celkovo 27 bodov, z toho 15 v poslednej štvrtine. Grayson Allen mu pomohol 29-bodovým počinom, trafil aj 9 trojok, čím vyrovnal klubový rekord. Fox zaznamenal za Sacramento 33 bodov.

LA Clippers - Oklahoma 128:117

Clippers vyhrali dôležitý duel v boji o prvé miesto na západe, keď doma zdolali Oklahomu a na štvrtom mieste za ňou a Denverom zaostávajú už len o jednu výhru. Paul George prispel k víťazstvu sezónnym maximom 38 bodov, z toho 18 zaknihoval vo štvrtej štvrtine. Z mužstva hostí bol najproduktívnejší 25-bodový Jalen Williams.