Tatum ťahal Boston, z frustrácie sa ale nechal vylúčiť. Dallas bez Dončiča prehral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatum ťahal Boston, z frustrácie sa ale nechal vylúčiť. Dallas bez Dončiča prehral
Tatu hviezdil, no nedohral.
Tatu hviezdil, no nedohral.Profimedia
Boston potvrdil pozíciu lídra NBA a na domácej palubovke deklasoval Houston. S 32 bodmi žiaril predovšetkým Jaylen Brown (27), Jayson Tatum (25) bol za protesty v poslednej štvrtine zápasu vylúčený. Dallas bez Luku Dončiča (24), ktorého trápi boľavé lýtko, nestačil doma na New Orleans. Rovnako dopadli Lakers bez LeBrona Jamesa (39), Američan si lieči zranený členok.

Boston - Houston 145:113

Celtics si vylepšili domácu bilanciu na 19:0, hoci v poslednej štvrtine prišli o Tatuma, ktorý bol vylúčený za protesty. Dovtedy ale stihol zaknihovať 27 bodov a osem doskokov. "Bol som frustrovaný. Zápas už bol rozhodnutý, tak som si stál za svojím," vyjadril sa k svojmu predčasnému koncu. Boston získal kľúčový náskok v tretej štvrtine, ktorú ovládol 43:28.

Prvýkrát od vyhadzovu zo septembra 2022 sa v TD Garden objavil kouč Ime Udoka, teraz už ale s tímom Rockets. Celtics ho vtedy suspendovali na rok pre intímny vzťah so zamestnankyňou klubu. V apríli 2023 Udoka prevzal Houston. "Som rád, že ho tu opäť vidím. Prajem mu len to najlepšie," povedal domáci ťahúň Brown.

Utah - LA Lakers 132:125

Lakers síce po prvom polčase viedli nad Utahom, ale napokon im nestačilo ani 39 bodov D'Angela Russella či triple double Anthonyho Davisa (15 bodov aj doskokov a 11 asistencií). Inkasovali totiž 27 bodov z protiútoku a 23 zo strát. Domácich viedol Lauri Markkanen s 29 bodmi.

Dallas - New Orleans 108:118

New Orleans priviedol k cennému víťazstvu v Dallase nováčik Jordan Hawkins. Ten zaznamenal kariérne maximum 34 bodov a trafil šesť z 12 trojok. Pelicans sa pritom z predchádzajúceho súboja v Denveri vrátili do hotela až o pol piatej ráno. "Mal som šancu ukázať sa, tak som ju využil," povedal 21-ročný Hawkins. Hosťom chýbali opory ako Zion Williamson, Brandon Ingram, C.J. McCollum a Trey Murphy.

Milwaukee - Golden State 129:118

Golden State opäť šetrilo Stephena Curryho a hráči Milwaukee to využili na cenné víťazstvo. Giannis Antetokounmpo zaznamenal 33 bodov, Damian Lillard 27. Bucks ostávajú na druhej priečke Východnej konferencie, tímu Warriors patrí na západe až 12. miesto.

Ďalšie výsledky:

Atlanta - Washington 99:127

Memphis - NY Knicks 94:106

Oklahoma - Orlando 112:100

San Antonio - Chicago 116:122