Minnesota uhájila prvé miesto západu, Spurs si pripísali najvyššiu výhru v ročníku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Minnesota uhájila prvé miesto západu, Spurs si pripísali najvyššiu výhru v ročníku

Rudy Gobert v zápase proti Portlandu.
Rudy Gobert v zápase proti Portlandu.Profimedia
Basketbalisti Minnesoty zvíťazili v NBA doma nad Portlandom a udržali sa na čele Západnej konferencie o jednu výhru pred Oklahomou City. Tímu Timberwolves pomohol rýchly návrat francúzskeho pivota Rudyho Goberta (31), ktorý po krátkej absencii nazbieral 24 bodov a 17 doskokov.

Minnesota - Portland 116:93

Domáci ovládli prvú štvrtinu o 21 bodov a postupne zvýšili rozdiel až na 36 bodov. Vďaka Gobertovi dominovali pod košom nielen v útoku, ale aj v obrane a súperovi dovolili strieľať len s 39-percentnou úspešnosťou. Gobert a druhý pivot Karl-Anthony Towns, autor 23 bodov, spolu minuli len tri z 19 striel.

"Navzájom si prajeme, aby sa tomu druhému darilo a podporujeme sa. To je v tejto lige celkom unikátne. Sme teraz obaja vo fáze kariéry, keď je pre nás hlavný tímový úspech a vyhrávanie. Na našej hre je to vidieť," povedal Fancúz o spolupráci s Townsom.

Atlanta - Indiana 108:126

Atlanta bez českého reprezentanta Víta Krejčího, ktorý má momentálne problémy s ramenom, prehrala doma s Indianou. Všetko aj preto, že hviezda domáceho tímu Trae Young sa strelecky trápila a dala len 13 bodov. Pacers bez kľúčového hráča Tyresa Haliburtona podali tímový výkon a osem hráčov zaznamenalo dvojciferný počet bodov. Hostia vyhrali deviaty z posledných desiatich zápasov a vo Východnej konferencii sú štvrtí.

Ostatné zápasy

Utah potvrdil svoju veľmi dobrú formu a Toronto zdolal jednoznačne 145:113. Doma uspel siedmykrát v rade a celkovo vyhral desiaty z posledných 12 duelov. V predchádzajúcej fáze sezóny potreboval na 10 víťazstiev 28 zápasov.

Philadelphia aj bez najlepšieho strelca súťaže Joela Embiida zdolala doma Sacramento 112:93. Sixers sa popri dobrej defenzíve spoliehali na Tobiasa Harrisa, ktorý zaznamenal 37 bodov. Kádru Kings odišla streľba, keďže mal úspešnosť len 33 percent a nepomohlo mu ani 23 útočných doskokov.

Úradujúci šampión Denver zvíťazil nad New Orleans 125:113. Nikola Jokič nazbieral 27 bodov, 10 doskokov a 14 asistencií a dosiahol svoje 12. triple-double v sezóne. Proti New Orleans sa mu to podarilo desiatykrát, čo je najviac zo všetkých súperov. Pelicans nepomohlo ani 30 bodov Ziona Williamsona. 

Basketbalisti Golden State vyhrali nad Chicagom 140:131, keď sa prvýkrát po dlhšom čase ukázali hviezdy tímu. Stephen Curry a Klay Thompson dali spolu 13 trojok a 57 bodov. Celku Bulls nestačilo ani 39 bodov DeMara DeRozana.

Francúzsky talent Victor Wembanyama dosiahol 26 bodov a 11 doskokov len za 20 minút na ihrisku a pomohol San Antoniu zdolať Charlotte 135:99. Spurs vyhrali druhý zápas v rade, čo sa im v tejto sezóne podarilo zatiaľ len raz na prelome októbra a novembra. Víťazstvo o 36 bodov je ich najvyššie v tomto roku. Charlotte nepomohol ani návrat LaMela Balla, ktorý odohral svoj prvý zápas od zranenia členka koncom novembra a zaznamenal 28 bodov.

Paul George zaknihoval 37 bodov vrátane siedmich trojok a bol hlavným strojcom víťazstva Los Angeles Clippers v Memphise 128:119. Kawhi Leonard prispel 22 bodmi. Memphis, ktorý sa musí zaobísť bez dlhodobo zranených Moranta a Smarta, prišiel o ďalšieho rozohrávača. Desmond Bane opustil zápas v tretej štvrtine so zranením členka.