Embiid zažiaril 51 bodmi a naháňa rekordnú sériu, Lakers sa po triumfe v NBA Cupe trápia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Embiid zažiaril 51 bodmi a naháňa rekordnú sériu, Lakers sa po triumfe v NBA Cupe trápia

Embiid sa postaral o víťazstvo nad Minnesotou.
Embiid sa postaral o víťazstvo nad Minnesotou.Profimedia
Joel Embiid (29) potvrdil úlohu najlepšieho strelca NBA a 51 bodmi i 12 doskokmi priviedol Philadelphiu k víťazstvu nad aktuálne najlepším tímom ligy Minnesotou. Timberwolves museli prenechať prvé miesto Bostonu, ktorý vyhral v Sacramente a má o jedno víťazstvo viac. Deviaty triumf za sebou si pripísali Clippers, ktorí vyhrali v Dallase.

Philadelphia - Minnesota 127:113

Minnesota sa spolieha na dvoch výborných pivotov, medzi ktorých patrí aj Rudy Gobert, ale ani on nedokázal zastaviť vo veľkej forme hrajúceho Embiida. Ten pod košom kraľoval, zaznamenal svoj najvyšší počet bodov v sezóne a spolu s 35 bodmi Tyresea Maxeyho doviedol 76ers k cennému víťazstvu.

"Do ničoho som sa nemusel nútiť. Len som si bral strely, ktoré som mal. Snažil som sa rozpoznať, kedy mám byť agresívny a kedy nechať hrať spoluhráčov. Dnes to pekne vyšlo," povedal Embiid, ktorý siedmykrát v kariére dal vyše 50 bodov a dvanástykrát za sebou zaznamenal aspoň 30 bodov a 10 doskokov, čo je najdlhšia séria od sezóny 1971/72, keď Kareom Abdul-Jabbar mal 16 takýchto zápasov v rade.

"Čísla sú to pekné, ale hlavné je, že sme vyhrali. To je jediné, na čom záleží. Keby sme prehrali, tak sú všetky štatistiky zbytočné," dodal.

Sacramento - Boston 119:144

Boston využil zaváhanie Minnesoty, aj keď v Sacramente hral bez svojej najväčšej hviezdy Jaysona Tatuma. Napriek tomu ukázal, aký má v tejto sezóne silný tím - päť hráčov nazbieralo viac ako 20 bodov. Jaylen Brown a Derrick White si ich pripísali po 28, Kristaps Porzingis 24, Jrue Holiday 21 a náhradník Payton Pritchard 20.

Celtics si navyše pomohli 22 trojkami, celkovo sa z diaľky strieľalo pomerne dosť. Obe strany dali v prvej štvrtine spolu 19 trojok, čím vyrovnali rekord NBA, rovnako cenný zápis je aj 28 trojok za polčas.

Dallas - LA Clippers 111:120

Veľkú tímovú silu teraz ukazujú aj Clippers, ktorí si poradili s Dallasom aj bez Paula Georgea. Kawhi Leonard k tomu prispel 30 bodmi a 10 doskokmi, James Harden mal 17 bodov a 11 asistencií a náhradník Norman Powell dal 21 bodov. Domácim nepomohlo ani 28 bodov, deväť doskokov a 10 asistencií Luku Dončiča.

Chicago - LA Lakers 124:108

Druhý tím z Los Angeles sa po nedávnom triumfe v pohári trápi. Lakers podľahli Chicagu a od úspešného finále NBA Cupu prehrali štvrtý z piatich zápasov. Nič na tom nezmenilo ani 25 bodov, 10 doskokov a deväť asistencií LeBrona Jamesa. Chicago sa spoliehalo na tímový výkon, keď osem hráčov malo dvojciferný počet bodov.

Cleveland - Utah 124:116

Tímu Cavaliers pomohol k výhre nad Utahom náhradník Sam Merrill, ktorý si 27 bodmi vytvoril nový osobný rekord v NBA a zastúpil tak chorého Donovana Mitchella. "Vyrastal som ako fanúšik Utahu, takže odohrať taký zápas práve proti Jazz je pre mňa veľká vec," povedal Merrill, ktorý trafil osem trojok.

Ďalšie výsledky NBA:

Indiana - Charlotte 144:113

Orlando - Miami 106:115

Brooklyn - NY Knicks 102:121

Toronto - Denver 104:113

Houston - Atlanta 127:134