Famózne galapredstavenie Bookera a Duranta, Celtics znovu zdolali 76ers

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Famózne galapredstavenie Bookera a Duranta, Celtics znovu zdolali 76ers

Americká dvojka režírovala víťazstvo skvelým zápisom.
Americká dvojka režírovala víťazstvo skvelým zápisom.Profimedia
Phoenixu sa na tretí pokus podarilo pokoriť súpera z Denveru. Výhra je o to cennejšia, že v zápase sa zásluhou údernej dvojice prepisovala história tamojšieho klubu. Hráči Bostonu si ukradli bod z prostredia 76ers.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 102:114 / stav série: 1:2

Na predchádzajúci triumf z domácej palubovky, kde porazili svojho oponenta o 34 bodov, chceli Celtics nadviazať aj vo Philadelphii. Tentoraz to síce nebol taký dominantný výkon, no ďalšia výhra im zabezpečila druhý bod v sérii.

Tromi desiatkami bodov, 13 doskokmi a tromi asistenciami sa v drese 76ers prezentoval najužitočnejší hráč základnej časti Joel Embiid. Tesne za ním zaostal hosťujúci 27-bodový Jayson Tatum, ktorý odohral viac ako 42 minút. Basketbalisti Bostonu tak získali poistku, že do TD Garden sa nevrátia v pozícii prehrávajúceho mužstva.

Phoenix Suns - Denver Nuggets 121:114 / stav série: 1:2

Po dvoch neúspechoch v Denveri zavítali hráči Phoenixu do svojho prostredia vo Footprint Center, kde ich čakalo niečo vyše 17 000 divákov. Početnú kulisu nechceli sklamať a súpera prvýkrát v sérii dokázali zdolať.

Na svedomí to má duo Devin Booker a Kevin Durant, stali sa druhou dvojicou spoluhráčov v histórii klubu, z ktorej každý člen počas zápasu play-off zaznamenal viac ako 35 bodov. Napodobnili tak výkon mien ako Steve Nash a Shawn Marion z mája 2005.

Booker sa postaral o viac než tretinu bodov mužstva, nastrieľal ich až 47, pridal šesť doskokov a deväť asistencií. Ukážkovo mu sekundoval hviezdny Durant, ktorý k svojmu menu nasmeroval 39 bodov a na úctyhodné triple-double mu chýbal jeden doskok a dve asistencie. Tento v basketbalovom svete cenený zápis sa podarilo zaknihovať ťahúnovi hostí - Nikola Jokič nazbieral 30 bodov a 17 doskokov aj asistencií.