V Bostone žiaril 45-bodový Harden, Jokič režíroval druhú výhru Denveru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Bostone žiaril 45-bodový Harden, Jokič režíroval druhú výhru Denveru

Skúsený Američan opäť potvrdil svoje kvality.
Skúsený Američan opäť potvrdil svoje kvality.Profimedia
Lákavý duel medzi Celtics a 76ers splnil očakávania, miestami sa menil na súboj medzi Tatumom (25) a Hardenom (33). Nuggets uspeli aj vďaka skvelému výkonu srbského ťahúňa Jokiča (28).

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 115:119 / stav série: 0:1

V TD Garden sa stretli mužstvá, ktorým po základnej časti patrili vo Východnej konferencii priečky číslo dva a tri. Ľahšiu cestu do druhého kola play-off mali hostia, s Brooklynom si totiž poradili hladko 4:0. Ušetrené sily využili v Bostone a pripísali si prvý bod v sérii.

Zápas bol aj súbojom individualít v podobe duelu medzi Jaysonom Tatumom a Jamesom Hardenom. Prvý menovaný nastrieľal 39 bodov, na výhru mu to ale nestačilo. Z nej sa tešil práve Harden, ktorý konto súpera zaťažil až 45 bodmi. Philadelphia vyhrala tri zo štyroch štvrtín a v rámci bojov so Celtics si uchmatla vedenie.

Denver Nuggets - Phoenix Suns 97:87 / stav série: 2:0

Po úvodnom vzájomnom strete tohtoročnej nadstavby, ktorého rezultát znel 125:107 v prospech Nuggets, sa tentoraz ani jeden z tímov nedostal cez 100-bodovú hranicu. Mrzieť to ale nemuselo hostiteľov, ktorí na svojej palubovke zvíťazili aj v druhom meraní síl.

Podobne ako v Bostone, aj v Denveri sa blysli ťahúni mužstiev. Nikola Jokič prispel k cennému zápisu 39 bodmi, 16 doskokmi a piatimi asistenciami. Devin Booker z tímu Suns sa prezentoval 35-bodovým vystúpením. Víťaz stretnutia si tak naplno splnil domácu úlohu a do Phoenixu pocestuje s náskokom dvoch sériových bodov.