NBA spoznala dvoch postupujúcich, Young zachránil Atlantu ďalekonosnou trojkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NBA spoznala dvoch postupujúcich, Young zachránil Atlantu ďalekonosnou trojkou

Youngovi nerobila problém ani značná diaľka.
Youngovi nerobila problém ani značná diaľka.Profimedia
Zámorská basketbalová profiliga ponúkla svojim fanúšikom trojicu napínavých duelov. Po výsledkoch dvoch z nich sa odkryli mená ďalších postupujúcich do štvrťfinále. Prienik Bostonu zastavil skvelý Trae Young (24), ktorý sa okrem 38 bodov blysol najmä záverečnou trojkou.

Boston Celtics - Atlanta Hawks 117:119 / stav série: 3:2

V piatom dueli hrali proti Atlante hneď dva kľúčové faktory - zápas na palubovke súpera a takisto aj jeho postupový mečbal. Po výsledkoch tretej a poslednej štvrtiny to vyzeralo, že domáci si vybudovali pevné základy prieniku do ďalšieho kola play-off.

O všetkom sa ale rozhodovalo až v úplnom závere. Celtics ešte pár sekúnd pred koncom viedli 117:116, následne sa o slovo prihlásil v tej chvíli ešte 35-bodový Trae Young. Američan z úctyhodnej vzdialenosti chladnokrvne premenil svoj trojkový pokus, ktorým dal bodku za súbojom a tímu Hawks zabezpečil pokračovanie v sérii.

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 112:109 / stav série: 4:1 - postúpil Denver

Nuggets mali pred vlastnými fanúškmi v pláne spečatiť svoj prienik do štvrťfinále. Naplnenie tejto ambície sa im napokon podarilo a zásluhu na tom mali najmä Jamal Murray a Nikola Jokič.

Prvý menovaný k tomu prispel 35-bodovým vystúpením, srbský ťahúň zaknihoval ďalšie kariérne triple-double, tentoraz za 28 bodov, 17 doskokov a 12 asistencií. Pre Timberwolves sa tak aktuálna sezóna skončila. Okrem postupu môže tešiť kouča Denveru aj osobný míľnik - v klubovej histórii sa stal trénerom s najvyšším počtom vítazstiev v rámci play-off.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 136:130 / stav série: 4:1 - postúpil Phoenix

Po prehre v úvodnom dueli už Phoenix ďalší neúspech nedopustili a dokázal vyhrať štyri nasledujúce stretnutia. Opäť raz mu k tomu výrazne pomohla opora v podobe skvelého predstavenia Devina Bookera. Diváci vo Footprint Center mohli sledovať, ako americký basketbalista zaťažil konto Clippers 47 bodmi. Suns tak postúpili medzi osmičku najlepších a v nasledujúcom kole si svoje sily zmerajú s Denverom.