Famózny Jokič na čele histórie NBA, v Bostone postupový mečbal pre 76ers

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Famózny Jokič na čele histórie NBA, v Bostone postupový mečbal pre 76ers

Srbský basketbalista predviedol výnimočný počin.
Srbský basketbalista predviedol výnimočný počin.Profimedia
V Bostone a Denveri boli naplánované zlomové boje, ktoré víťazov výrazne priblížili k postupu. Celtics ale túto výhodu prenechali Philadelphii, Nuggets si domáce prostredie ustrážili najmä vďaka skvelému zápisu Jokiča (28).

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 103:115 / stav série: 2:3

Výsledok piatej kapitoly série bol viac než podobný rezultátu z tretieho merania síl - výhra hostí o 12 bodov. Vtedy sa však tešili Celtics, tentoraz sa od ucha k uchu mohli usmievať 76ers, pretože si vybojovali postupový mečbal, ktorý môžu využiť na vlastnej palubovke.

Najväčšiu snahu odvrátiť prehru domácich preukázal Jayson Tatum s 36 bodmi, 10 doskokmi a piatimi asistenciami. Proti jeho zámeru ale stáli Joel Embiid a Tyrese Maxey. Kamerunčan nazbieral 33 bodov, sedem doskokov a tri asistencie, jeho kolega si k menu zapísal len o tri body menej. 

Ďalším dôvodom na radosť Embiida bol zápis do klubovej histórie - zaznamenal svoj 18. zápas play-off s viac ako 30 bodmi, čím vyrovnal druhé miesto Juliusa Ervinga.

Denver Nuggets - Phoenix Suns 118:102 / stav série: 3:2

Kľúčová bitka číslo päť bola na programe aj v Pepsi Center. Počas doterajšieho priebehu vzájomných vyraďovacích bojov oboch strán dokázal zakaždým uspieť domáci káder. Tento fakt ostal v platnosti naďalej.

Už tradične sa o to pričinil nezastaviteľný zberateľ triple-double Nikola Jokič. Srb zaknihoval 29 bodov, 13 doskokov, 12 asistencií a je prvým hráčom v histórii play-off, ktorý v priebehu piatich zápasov zaznamenal viac ako 175 bodov, 65 doskokov a 50 asistencií. Svojmu tímu tak pred súbojom v prostredí súpera značne pomohol k psychologickej výhode.