Famózny obrat sa nekonal, siedmy duel ovládlo Miami a zahrá si finále NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Famózny obrat sa nekonal, siedmy duel ovládlo Miami a zahrá si finále NBA
Miami si prebralo Bob Cousy Trophy.
Miami si prebralo Bob Cousy Trophy.Profimedia
Denver Nuggets konečne spoznal svojho finálového oponenta, ktorým sa stal káder Miami Heat. Hostia zvládli rozhodujúce stretnutie v Bostone, súperovi ani nedovolili pomýšľať na nastrieľanie 100 bodov a zabojujú o najcennejšiu trofej klubového basketbalu.

Boston Celtics - Miami Heat 84:103 / stav série: 3:4 - postúpilo Miami

Po troch prehrách zo začiatku finálovej série Východnej konferencie to s Bostonom vôbec nevyzeralo ružovo. Jeho hráči ale preukázali nezlomnosť, odhodlanie i tímového ducha a tromi výhrami v rade si vybojovali siedmy zápas. V ňom však už svoj rozprávkový obrat nedopísali.

Domáci káder vyhral iba tretiu štvrtinu a aj to len o jediný bod. Šancu na postup si Celtics znížili aj svojím celkovým nástrelom, ktorý bol hlboko pod 100-bodovou métou. Mužstvo Heat sa mohlo spoľahnúť na Jimmyho Butlera a Caleba Martina. Prvý menovaný zaknihoval 28 bodov, sedem doskokov a šesť asistencií. Jeho mladší kolega prispel najmä 26 bodmi a 10 doskokmi, na palubovke strávil takmer 45 minút.

Siedmy tím po základnej časti tak pokoril druhý celok východu, čím si vyslúžil právo zabojovať o svoju historicky štvrtú Trofej Larryho O'Briena pre víťaza NBA. V posledných bitkách sezóny bude jeho pekážkou Denver Nuggets vedený Nikolom Jokičom.