Rozhodovali desatiny. Boston tesne ušiel vypadnutiu, siedmy duel privíta doma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozhodovali desatiny. Boston tesne ušiel vypadnutiu, siedmy duel privíta doma
Autor víťazného koša Derrick White bránený Gabeom Vincentom.
Autor víťazného koša Derrick White bránený Gabeom Vincentom.Profimedia
Basketbalisti Bostonu Celtics zvíťazili v šiestom stretnutí finále Východnej konferencie NBA nad Miami Heat najtesnejším rozdielom a sú iba krok od toho, aby sériu hranú na štyri duely otočili z 0:3 na 4:3. Priestor na to budú mať v noci z pondelka na utorok na vlastnej palubovke.

Miami Heat - Boston Celtics 103:104

/stav série 3:3/

Hostia začali o čosi pomalšie, ale už v prvej štvrtine si vypracovali osembodový náskok, ktorý neskôr ešte navýšili o tri body. Miami striedalo slabšie chvíle s lepšími, po polčase prehrávalo už 65:78, ale nasledovala fantastická šnúra, ktorá rezultovala do vedenia 83:82 v poslednom dejstve. 

Lenže opäť to bolo ako na hojdačke, preto Boston vyhrával 98:88 a zdalo sa, že o víťazovi je rozhodnuté. Nie tak celkom, Heat ešte raz mohutne zabrali, dokonca vyhrávali 103:102, aby sa rozhodujúcim košom necelé dve desatiny sekundy pred koncom presadil Derrick White

Za Celtics hviezdili Jayson Tatum s 31 bodmi (12 doskokov), Jason Brown s 26 bodmi (10 doskokov). Za domácich si pripísali 24 bodov Jimmy Butler (11 doskokov) a Martin Caleb 21 bodov a 15 (doskokov). Double-Double zaznamenal aj tretí hráč Miami Bam Adebayo (11 bodov, 13 doskokov).