Favoriti zvládli vstup do play-off NBA. V Denveri súboj Jokiča s Jamesom, Minnesota zdolala Suns

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Favoriti zvládli vstup do play-off NBA. V Denveri súboj Jokiča s Jamesom, Minnesota zdolala Suns
Denver videl stret Jokiča s Jamesom.
Denver videl stret Jokiča s Jamesom.Profimedia
Basketbalisti Denveru vstúpili do play-off NBA výhrou nad Los Angeles Lakers. Obhajcovia titulu sa tak ujali vedenia v osemfinálovej sérii. Úlohu favoritov potvrdili na úvod 1. kola aj ďalšie tri domáce tímy. Cleveland vyhral nad Orlandom, Minnesota pokorila Phoenix a New York si poradil s Philadelphiou.

Denver - LA Lakers 114:103

Lakers začali dobre a viedli nad Denverom o 12 bodov, ale postupne dostal favorit zápas pod svoju kontrolu aj vďaka Jokičovi, ktorý zaznamenal 32 bodov a 12 doskokov. Nuggets rozhodli zápas v tretej štvrtine sériou 13:0 a viedli až o 15 bodov. Náskok si potom domáci v záverečnej časti postrážili. Anthony Davis s 32 bodmi a 14 doskokmi a LeBron James s 27 bodmi nestačili na to, aby odvrátili deviatu prehru Lakers s Denverom v rade.

New York - Philadelphia 111:104

New Yorku proti Philadelphii výrazne pomohol výkon hráčov z lavičky na čele s Milesom McBrideom. Dvadsaťtriročný rozohrávač trafil päť trojok a nazbieral 21 bodov, čím si vytvoril rekord play-off. Hviezdy tímu Jalen Brunson a Josh Hart si pripísali len o jeden bod viac. Celkovo lavička Knicks prevýšila náhradníkov Sixers 42:7.

"Chalani z lavičky nám dnes dosť pomohli. Sú dôvodom toho, že sme vyhrali. Dnes nám to až tak nepadalo, potom je potrebné, aby sa ukázali ostatní a oni to zvládli," povedal Hart.

"Súper sa snažil odstaviť od lopty nášho najlepšieho hráča. Treba to využiť a nechať ich platiť za to, že nechajú priestor iným," dodal McBride po jednom zo životných zápasov. Philadelphiu potiahli Tyrese Maxey s 33 bodmi a Joel Embiid s 29 bodmi napriek tomu, že stále nie je zdravotne stopercentne v poriadku.

Minnesota - Phoenix 120:95

Minnesota nemala s Phoenixom zľutovanie a od druhej štvrtiny diktovala tempo hry. Keď Anthony Edwards v tretej štvrtine zaznamenal 18 zo svojich 33 bodov, bolo o víťazovi rozhodnuté. Ani 31 bodov Kevina Duranta nestačilo tímu Suns na víťazstvo. 

"Chceli sme ukázať, ako veľmi tento rok túžime uspieť. Postúpiť cez týchto chlapíkov ale nebude nič jednoduché. Stále je to len jeden duel a musíme makať ďalej," povedal Edwards.

Cleveland - Orlando 97:83

Cleveland doma s Orlandom ani raz neprehrával a postupne zvýšil náskok až na 20 bodov. Dôležitý bol najmä Donovan Mitchell s 30 bodmi. Jarrett Allen zaznamenal 16 bodov a 18 doskokov. "Musíme hrať oveľa lepšie. Dnes nás trápila streľba, len sme to hádzali na kôš," povedal Paolo Banchero, najlepší strelec Orlanda s 24 bodmi. Úpešnosť streľby mužstva Magic totiž bola len na úrovni 32 percent.