Ikona NBA zobrala mikrofón a okríkla fanúšikov: Majte úroveň a prestaňte bučať!

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ikona NBA zobrala mikrofón a okríkla fanúšikov: Majte úroveň a prestaňte bučať!

Kawhi Leonard a Gregg Popovich v priateľskom rozhovore.
Kawhi Leonard a Gregg Popovich v priateľskom rozhovore.Profimedia
Legendárnemu trénerovi San Antonia Greggovi Popovichovi (74) došla trpezlivosť s vlastnými fanúšikmi, ktorí vytrvalo bučali na bývalú hviezdu klubu Kawhiho Leonarda (32). Lodivod, ktorý je zároveň prezidentom klubu, si počas prehry s LA Clippers zobral mikrofón a napomenul publikum.

Na konci prvého polčasu trénerská ikona okamžite umlčala tribúny vyhlásením: "Ospravedlňte ma na sekundu. Mohli by sme už prestať s tým bučaním a nechať chlapcov hrať? Majte trochu úroveň. Toto predsa nie sme my. Prestaňte s tým bučaním."

Prekvapený dav po jeho prejave skutočne na chvíľu zmĺkol, ale potom začal na Leonarda, ktorý práve stál na čiare trestných hodov, bučať ešte intenzívnejšie. Hráč LA Clippers napriek tomu premenil obe šestky a napokon prispel k víťazstvu hostí 24 bodmi. Spurs prehrali desiaty zápas v rade.

Fanúšikovia San Antonia vypískali Leonarda pri každom návrate do Frost Bank Center od júla 2018, keď si vynútil prestup do Toronta a neodišiel v dobrom. Popovich po stretnutí nechcel jeho výkon dlho rozoberať. "Myslím, že každý, kto vie niečo o športe, si uvedomuje, že medveďa netreba dráždiť," uviedol.

Leonard bral správanie fanúšikov s nadhľadom. "Ak na sebe nebudem mať dres Spurs, budú na mňa asi bučať po zvyšok mojej kariéry," vyhlásil zmierlivo a dodal, že v poslednom čase však počul občasné povzbudzovanie.

"Tak to jednoducho je. Sú to jedni z najlepších fanúšikov v lige, sú veľmi súťaživí, chcú vyhrať každý zápas. Takže akonáhle vstúpim na palubovku, budú na mňa bučať. Keď ale idem po meste alebo do reštaurácie, sú milí," vysvetlil.

Svoju kariéru začal v San Antoniu, keď ho do texaského klubu vymenili hneď po tom, ako si ho Indiana vybrala v drafte v roku 2011. O tri roky neskôr zohral významnú úlohu pri víťazstve Spurs vo finále NBA, keď ho vyhlásili za MVP série s Miami Heat (4:1).

Jeho pôsobenie v tíme sa však skončilo nešťastne, keď sa dožadoval výmeny pre nezhody v otázke spôsobu jeho rehabilitácie. Potom prestúpil do Toronta, ktoré v sezóne 2018/19 doviedol k prvému titulu NBA a opäť sa stal MVP finále.