James si v dráme s Warriors vytvoril osobný rekord, Denver opäť nevidel súboj dvoch MVP

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

James si v dráme s Warriors vytvoril osobný rekord, Denver opäť nevidel súboj dvoch MVP

James ešte nepatrí do starého železa.
James ešte nepatrí do starého železa.Profimedia
LA Lakers porazili Golden State po dvojitom predĺžení, LeBron James si v 39 rokoch dokázal vytvoriť osobný rekord. Prvýkrát v kariére totiž zaznamenal 20 doskokov, pridal aj 36 bodov a 12 asistencií. Tretím triple double v sezóne zatienil výkon protihráča Stephena Curryho (35), ktorý nastrieľal 46 bodov vrátane deviatich trojok. James zápas rozhodol dvoma úspešnými trestnými hodmi 1,2 sekundy pred koncom.

Golden State - LA Lakers 144:145p

Nestarnúci James odohral viac ako 47 minút, len o štyri roky mladší Curry strávil na palubovke vyše 43 minút a v súboji hviezd sa snažil zo všetkých síl. Jednu trojku trafil 4,7 sekundy pred koncom druhého predĺženia a ďalšiu premenil približne minútu predtým. Napriek tomu vyhrali Lakers.

"Súperenie so Stephenom je niečo, o čom budem raz rozprávať vnukom. O tom, ako som hrával proti jednému z najlepších hráčov, ktorí kedy v basketbale pôsobili. Aj v pokročilom športovom veku sa stále posúvame vpred a to je niečo, čo neberiem ako samozrejmosť," povedal James, ktorý zaznamenal 110. triple double v kariére. Sekundovali mu Anthony Davis s 29 bodmi a 13 doskokmi či D'Angelo Russell s 28 bodmi.

Boston - LA Clippers 96:115

Piaty triumf v rade vybojovali rozbehnutí Clippers, na ktorých nestačil vo svojej hale líder Východnej konferencie Boston. Hostia v zápase viedli až o 36 bodov a vývoj mali po celý čas pod kontrolou. Podarila sa im úspešná odveta za decembrovú domácu drvivú porážku 108:145.

"Boli sme poriadne motivovaní. Stále sme mysleli na to, ako nám v Los Angeles nakopali zadok, a tak sme boli sústredení po celý čas a hodenú rukavicu sme zdvihli," pochvaľoval si kouč tretieho tímu východu Tyronn Lue. Víťazný tím potiahol Kawhi Leonard s 26 bodmi.

Denver - Philadelphia 111:105

Zápas bol ochudobnený o účasť Joela Embiida. Kamerunský pivot nenastúpil v hale Nuggets už štvrtýkrát za sebou, a tak sa opäť nekonal súboj dvoch posledných MVP ligy s Nikolom Jokičom. Srbský hráč prispel k víťazstvu Denveru 26 bodmi, 16 doskokmi a siedmimi asistenciami. Na strane hostí sa 30 bodmi a 13 doskokmi prezentoval ďalší pivot Paul Reed.

Embiid laboruje s kolenom a nakoniec nenastúpil, hoci predzápasové rozcvičenie absolvoval. O absencii rozhodol tímový lekár pár minút pred rozskokom. "Chcel hrať, lekári to videli inak. Škoda pre divákov," vyjadril sa tréner Sixers Nick Nurse. "Verím, že to liga prešetrí," hneval sa domáci kouč Michael Malone.

San Antonio - Minnesota 113:112

Basketbalisti najslabšieho tímu Západnej konferencie zo San Antonia si poradili so súperom z opačného konca tabuľky Minnesotou a doma zvíťazili. Hviezdny nováčik Victor Wembanyama v dueli, ktorý sa pre netopiera na palubovke začal s päťminútovým meškaním, zaznamenal 23 bodov a 10 doskokov. Anthony Edwards si za Timberwolves pripísal 32 bodov a 12 asistencií.

Ďalšie výsledky

Deň po historickej 73-bodovej explózii sa Luka Dončič dostal "len" na 28 bodov, ale spolu so 17 asistenciami a 10 doskokmi zaknihoval svoje deviate triple double sezóny. Dallas však doma podľahol Sacramentu, za ktoré 34 bodov nastrieľal De'Aaron Fox. O deväť bodov viac mal P.J. Washington zo Charlotte, no napriek jeho výkonu Hornets doma prehrali s Utahom 122:134, Lauri Markkanen si zapísal 33 bodov a 12 doskokov.