Siakam režíroval triumf Indiany, obhajca titulu musel prehryznúť najvyššiu prehru sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Siakam režíroval triumf Indiany, obhajca titulu musel prehryznúť najvyššiu prehru sezóny
Pascal Siakam podal fantastický výkon.
Pascal Siakam podal fantastický výkon.Profimedia
Indiane síce stále chýba zranený Tyres Haliburton (23), minimálne v zápase s Philadelphiou však našla nového hrdinu. Pascal Siakam (29), ktorý nedávno prišiel z Toronta, pomohol triple double zápisom k cennej výhre nad tretím tímom Východnej konferencie. Minnesota zvíťazila v Brooklyne a vyrovnala klubový rekord - po úvodných 45 zápasoch má bilanciu 32 výhier a 13 porážok. Denver utrpel najhoršiu prehru sezóny.

Indiana - Philadelphia 134:122

Indiana uspela po troch prehrách a prerušila šesťzápasovú víťaznú sériu Philadelphie. Joela Embiida tri dni po 70-bodovom výkone udržala na 31 bodoch a siedmich doskokoch. V stretnutí ani raz neprehrávala, viedla až o 27 bodov a mohla si dovoliť stratiť poslednú štvrtinu 24:33. "Bol to náš zápas. Siakam hral skvelo, šiesty triple double v kariére, prvý v Indiane," chválil svojho zverenca kouč Rick Carlisle. Na Siakama s 26 bodmi, 13 doskokmi a 10 asistenciami nadviazal 20-bodový pivot Myles Turner aj s deviatimi doskokmi.

Na druhej strane pridal 22 bodov okrem Embiida aj Tyrese Maxey, ale nikto iný ich z kádra 76ers nedal viac ako 11. "To sa jednoducho niekedy stáva. Stále si však myslím, že sme mali hrať a predošetkým brániť oveľa lepšie," povedal kouč Nick Nurse, ktorému chýbali Harris či Morris.

Brooklyn - Minnesota 94:96

Minnesota vyhrala v Brooklyne o dva body vďaka smeču Rudyho Goberta necelú minútu pred koncom. Karl-Anthony Towns prispel 27 bodmi a 10 doskokmi, Anthony Edwards pridal 24 bodov.

Domácich podržal 25 bodmi Cam Thomas, Mikal Bridges ich zaknihoval 21 a Nicholas Claxton 16 plus 11 doskokov. Nets prehrali dvanástykrát z posledných 14 vystúpení. "Prehrávali sme, no vrátili sme sa do hry. Nedarí sa nám, ale bojujeme, čo je pozitívne," uviedol po zápase Thomas.

NY Knicks - Denver 122:84

Obhajca titulu utrpel najvyššiu prehru v ročníku. Za domácich bol najproduktívnejší Ogugua Anunoby s 26 bodmi. Jeho spoluhráči Quentin Grime a Julius Randle mali 19 a 17 bodov. Domáci káder vyhral piaty zápas v rade a jedenásty z predošlých trinástich duelov odkedy prišiel Anunoby z Toronta. Hviezdny Nikola Jokič mal za hostí 31 bodov a 11 doskokov. "Jednoducho boli agresívnejší. Dnes bol na palubovke len jeden tím, my sme tam neboli," zhodnotil Srb. 

Golden State - Sacramento 133:134

Sacramento zvíťazilo na palubovke Golden State. Duel rozhodol 22 sekúnd pred koncom Domantas Sabonis, Warriors sa potom už nedostali k žiadnej strele. Hviezdou merania síl bol Harrison Barnes, ktorý zaznamenal 39 bodov, čo je jeho kariérne maximum.

De'Aaron Fox pomohol 29 bodmi, Sabonis ich pridal 18 a nazbieral aj 13 asistencií a 8 doskokov. Tímu Warriors nepomohlo ani 33 bodov Stephena Curryho či 31 bodov Jonathana Kuminga. Kings si v Západnej konferencii držia siedmu priečku, domáci klesli na 12. miesto za Houston.

Ďalšie výsledky:

Vedúci tím NBA Boston deklasoval Miami na jeho palubovke 143:110. Celtics mali sedem strelcov s dvojciferným počtom bodov, lídrom bol Jayson Tatum s 26 bodmi a ôsmimi doskokmi. Los Angeles Lakers zdolali Chicago 141:132. D'Angelo Russell zažiaril 29 bodmi, z toho osem bolo vďaka trojkám. LeBron James pridal 25 bodov a 11 doskokov.