Nominácia basketbalistov USA na OH: Za piatym zlatom v rade ich má doviesť James s Currym

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nominácia basketbalistov USA na OH: Za piatym zlatom v rade ich má doviesť James s Currym

Pozornosť fanúšikov sa bude upierať aj na Stephena Curryho.
Pozornosť fanúšikov sa bude upierať aj na Stephena Curryho.Profimedia
V širšom výbere amerických basketbalistov na letné olympijské hry v Paríži figuruje hviezdny LeBron James (39) a tucet medailistov z predchádzajúcich turnajov pod piatimi kruhmi. V 41-člennom zozname je aj ostrostrelec Stephen Curry (35), dvojnásobný majster sveta, ktorý sa ešte nikdy nezúčastnil na olympijskom turnaji. Mená hráčov zverejnili v utorok stavitelia národného tímu na čele so šéfom reprezentácie Grantom Hillom.

Američania sa budú v Paríži usilovať o piate zlato za sebou. Na poslednom sa v Tokiu podieľali z aktuálneho výberu Bam Adebayo, Devin Booker, Kevin Durant, Jrue Holiday, Damian Lillard a Jayson Tatum. Okrem Jamesa sa na olympiáde presadili aj Jimmy Butler, Anthony Davis, Paul George, James Harden, Kyrie Irving a Chris Paul. Durant bol členom zlatého tímu trikrát, James a Paul dvakrát.

Medzi ďalšími 27 hráčmi na zozname je aj pivot Philadelphie Joel Embiid, ktorý sa mohol rozhodnúť, či bude reprezentovať Francúzsko, pretože má aj francúzske občianstvo či Kamerun, kde sa narodil. MVP minulej sezóny NBA, ktorý sa v tohtotýždňovom zápase blysol 70-bodovým výkonom, si na jeseň vybral americké farby.

"Spojené štáty disponujú neuveriteľným basketbalovým talentom a som rád, že toľko hviezd prejavilo záujem reprezentovať USA na olympijských hrách," povedal Hill.

Na júlovej olympiáde bude súťažiť 12-členný tím pod vedením trénera Golden State Steva Kerra a asistentov Tyronna Luea (Los Angeles Clippers) a Erika Spoelstru (Miami). Američania by mali pred parížskymi hrami odohrať prípravné zápasy proti Kanade v Las Vegas a s Južným Sudánom i majstrami sveta Nemcom v Londýne.