Murrayho záverečná trefa vyradila Lakers, Oklahoma ovládla svoju sériu a čaká na súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murrayho záverečná trefa vyradila Lakers, Oklahoma ovládla svoju sériu a čaká na súpera

Murray rozhodol o postupe Denveru.
Murray rozhodol o postupe Denveru.Profimedia
Basketbalistom Los Angeles Lakers aj v roku 2024 ukončil sezónu Denver. Tentoraz pomerom 4:1 na zápasy po tom, čo v piatom dueli rozhodol o výhre Jamal Murray (27) košom 3,6 sekundy pred koncom. Po jasnom víťazstve postupuje aj Oklahoma, ktorá ovládla sériu s New Orleans výsledkom 4:0. Krok od postupu je Boston, vo štvrtom dueli uspel na palubovke Miami.

Denver - LA Lakers 108:106

/stav série: 4:1 - postupuje Denver/

Murray rozhodol vyrovnané stretnutie, v ktorom ani jeden zo súperov neviedol dvojciferným rozdielom, ťažkou strelou z jednej nohy z rohu šestky. Celkom nazbieral hrdina tímu, ktorý podobne rozhodol aj druhý duel, 32 bodov a sedem asistencií, keď premenil jednu šestku, päť z 10 trojok a celkom 13 z 28 pokusov z poľa.

"Nemám slov. Rozhodnúť pred našimi fanúšikmi, navyše druhýkrát... Neviem, čo povedať, som len šťastný za náš tím," povedal dojatý Murray bezprostredne po konci zápasu. Rozohrávačovi Nuggets sekundoval Michael Porter Jr. s 26 bodmi, Nikola Jokič ich mal 25 a pridal 20 doskokov i 9 asistencií.

Hostí viedol LeBron James s 30 bodmi, 11 asistenciami a 9 doskokmi, Reaves zaznamenal 19 bodov a Davis ich nazbieral 17 a mal 15 doskokov. Počas súboja si ale poranil ruku, napokon však bol schopný dohrať. Lakers trafili 10 z 35 trojok a zahodili deväť šestiek z 27, domáci ich nastrieľali len deväť.

Po predchádzajúcom vyradení Golden State a Phoenixu to bude prvýkrát od roku 2005, čo fanúšikovia v druhom kole play-off neuvidia CurryhoDuranta ani Jamesa. Nuggets sa stretnú s Minnesotou, ktorá vyradila silný tím Phoenixu pomerom 4:0.

New Orleans - Oklahoma 89:97

/stav série: 0:4 - postupuje Oklahoma/

Do konferenčného semifinále smeruje aj Oklahoma, ktorá ukončila sériu s New Orleans v najkratšom možnom čase. Štvrtý zápas rozhodla posledná časť, ktorú hostia ovládli 27:18. Thunder viedli Gilgeous-AlexanderWilliams, obaja s 24 bodmi, prvý menovaný pridal aj 10 doskokov.

V záverečnej štvrtine neboli Pelicans ďaleko od víťazstva, ale o všetkom rozhodla šnúra hostí 18:2. Domácim príliš nepomohlo, že počas celej série bojovali bez zraneného Williamsona, tím tentokrát ťahali C.J. McCollum s 20 bodmi a litovský pivot Valančiunas s 19 bodmi a 13 doskokmi.

Thunder postúpili cez prvé kolo prvýkrát od roku 2016, keď sa dostali do konferenčného finále. V ďalšej fáze sa stretnú s víťazom série medzi Dallasom a LA Clippers.

Miami - Boston 88:102

/stav série: 1:3/

Boston delí od postupu už len jedno víťazstvo, keď vo štvrtom zápase na Floride viedol až o 28 bodov. Nakoniec zvíťazil 102:88, hoci dohrával bez Porzingisa, ktorý musel odstúpiť pre podozrenie na zranenie Achillovej šľachy. Mal by však byť v poriadku.

Žiaril najmä White, zaznamenal kariérne maximum 38 bodov, keď trafil 15 z 26 striel z poľa a osem z 15 trojok. "Na začiatku som trafil niekoľko striel, to vám vždy pomôže. Kôš potom vyzerá väčší, ako v skutočnosti je," povedal White po zápase. Sekundoval mu Tatum s 20 bodmi.

Heat sa spoliehali na Adebaya s 25 bodmi, 17 doskokmi a piatimi asistenciami, Herro pridal 19 bodov a Martin 18. Tím sa ani tentoraz nemohol spoľahnúť na Butlera, ktorý pre zranenie do série ešte nezasiahol.