New York si zahrá druhé kolo play-off NBA, Indiana postúpila ďalej po 10 rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

New York si zahrá druhé kolo play-off NBA, Indiana postúpila ďalej po 10 rokoch

Knicks najbližšie vyzvú Indianu.
Knicks najbližšie vyzvú Indianu.Profimedia
Basketbalisti New Yorku vyhrali šiesty duel 1. kola kola play-off NBA na ihrisku Philadelphie a po víťazstve v sérii 4:2 na zápasy postúpili do semifinále Východnej konferencie. Súperom Knicks bude Indiana, ktorá vo štvrtok zdolala oslabené Milwaukee a tiež prešla ďalej v šiestich zápasoch. Séria sa začne v New Yorku v pondelok.

Philadelphia - New York 115:118

Hviezdou Knicks, ktorí počas celého zápasu točili iba siedmich hráčov, bol Brunson s 41 bodmi a 12 asistenciami. Premenil 12 zo 16 trestných hodov. Hart trafil kľúčovú trojku 25 sekúnd pred sirénou. 

Oba tímy potom premenili niekoľko šestiek, ale Hield nedokázal vyrovnať. Jeho trojbodový pokus dve sekundy pred koncom si cestu do koša nenašiel a Sixers prvýkrát od roku 2020 vypadli v prvom kole play-off. Nestačilo im ani 39 bodov a 13 doskokov Embiida, ani Hieldových 20 bodov. Domáci počas duelu prehrávali až o 22 bodov a v samotnom závere už nenašli sily na zvrat v sérii.

"Vo štvrtej štvrtine sme odohrali veľa skvelých akcií. Jednu za druhou," pochválil hráčov Knicks tréner Tom Thibodeau. Okrem Brunsona sa jeho tím spoliehal na DiVincenza s 23 bodmi i siedmimi asistenciami a Harta so 16 bodmi, 14 doskokmi a siedmimi asistenciami. Anunoby zaznamenal 19 bodov.

Na druhej strane káder Sixers okrem Embiida skúsení hráči nepodržali. Harris za 29 minút nedal ani bod, rovnako ako Lowry za 13 minút. Obvyklý líder strelcov Maxey zostal na 17 bodoch. "Všetko mohlo byť inak, ale nie je," zhrnul sklamaný tréner Nick Nurse.

Indiana - Milwaukee 120:98

Súperom Knicks v druhom kole bude Indiana, ktorá naplno využila ďalšiu absenciu Antetokounmpa a prevalcovala Milwaukee. Do tejto fázy postúpila po prvý raz od roku 2014. "Postup pre nás znamená veľa," povedal TJ. McConnell

"Sme nadšení, že si predĺžime sezónu a že sme prvým mužstvom Pacers za celú poslednú dekádu, ktoré postupilo. Milwaukee má skvelý tím, naša lavička navyše v poslednej dobe nebola toľko konkurencieschopná, dnes sme ale všetci urobili krok k tomu, aby sme boli na úplne inej úrovni," dodal.

Práve náhradníci viedli streľbu Pacers - Toppin s 21 bodmi a 8 doskokmi a McConnell s 20 bodmi a 9 asistenciami. Popri nich sa presadili Siakam s 19 bodmi a Haliburton so 17. McConnell zaknihoval svoje maximum v bodoch a asistenciách počas súboja play-off. Hostia sa pri absencii kľúčového podkošového basketbalistu Antetokounmpa spoliehali na Lillarda s 28 bodmi, Lopez zaznamenal 20 bodov a Portis 15 doskokov.