Prevzali si majstrovské prstene a vyhrali, Denver s víťazným vstupom do sezóny NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prevzali si majstrovské prstene a vyhrali, Denver s víťazným vstupom do sezóny NBA

Jokič otvoril ročník vo veľkom štýle.
Jokič otvoril ročník vo veľkom štýle.TASR
Basketbalisti Denveru Nuggets vykročili úspešne za obhajobou titulu v NBA. V úvodnom stretnutí 78. ročníka zámorskej súťaže zvíťazili v noci na stredu v repríze finále Západnej konferencie nad Los Angeles Lakers 119:107. Úradujúci MVP finále Nikola Jokič (28) si pripísal triple double 29 bodov, 13 doskokov a 11 asistencií.

Denver - LA Lakers 119:107

Duelu predchádzala slávnostná ceremónia, domáci hráči si prevzali prstene šampiónov a pod strop haly vyvesili zástavu, ktorá pripomenula zisk historicky prvého titulu pre klub. Denver od úvodu udával tón zápasu, v prvom polčase viedol aj o 18 bodov.

Lakers zabojovali a v tretej štvrtine znížili na rozdiel troch bodov, no koncovku si úradujúci šampióni postrážili. "Ceremoniál nám dodal potrebný impulz. Nechceli sme, aby nám niečo pokazilo tento večer. Prvý polčas bol z našej strany vynikajúci. Potom sme trochu spomalili, ale v úplnom závere sme hrali veľmi dobre a dokázali zvíťaziť," pochvaľoval si po zápase Jokič.

Golden State - Phoenix 104:108

V druhom stretnutí úvodného hracieho dňa hráči Warriors podľahli doma Phoenixu. Po vyrovnanej úvodnej štvrtine, ktorá sa skončila výsledkom 28:28 sa oba celky v nasledujúcich častiach ukážkovo striedali. Druhú dvanásťminútovku ovládli hostia, v tretej dominovali domáci a v poslednej opäť tím Suns.

Víťazov viedol Devin Booker - odohral takmer 37 minút a štatistikám kraľoval s 32 bodmi, šiestimi doskokmi a ôsmimi asistenciami. Hostiteľom nestačilo 27 bodov Stephena Curryho.