Šieste víťazstvo v sezóne. Najhorší tím NBA senzačne porazil Oklahomu City, žiaril Duren

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šieste víťazstvo v sezóne. Najhorší tím NBA senzačne porazil Oklahomu City, žiaril Duren

Duren (v bielom) bol hlavnou oporou Detroitu.
Duren (v bielom) bol hlavnou oporou Detroitu.Profimedia
Basketbalisti Oklahoma City nečakane prehrali v NBA s Detroitom 104:120 a prišli tak o šancu osamostatniť sa na prvom mieste v Západnej konferencii. O vedenie sa naďalej delia s Minnesotou, ktorá prehrala o deň skôr. Bolo to zároveň najcennejšie zo šiestich víťazstiev Detroitu v tejto sezóne.

Detroit - Oklahoma City 120:104

Detroit zatiaľ zdolal len tímy z dolnej polovice tabuľky. Tentoraz si však poradil s druhým najlepším tímom súťaže. Oklahoma City viedla na začiatku 15:5 a v prvej štvrtine sa zdalo, že má zápas pod kontrolou. V druhej štvrtine sa však obrana úplne rozpadla a Detroit to potrestal 46 bodmi.

Pistons si vybudovali náskok až 19 bodov. Thunder sa dotiahli na 86:90, ale Detroit odpovedal ďalšou sériou 10:0 a potom hostia duel prakticky vzdali, pričom v závere šetrili svoje opory.

"Ak by som cítil, že to môžeme zlomiť, dám ich ich tam späť. Cítil som však, že je hotovo a že musíme začať myslieť na ďalšie zápasy. Detroit hral s naozaj veľkou energiou. Predčil nás v súbojoch aj v intenzite. Zaslúžil si vyhrať," povedal tréner Oklahomy Mark Daigneault.

Detroit potiahol Jalen Duren, ktorý zaznamenal 22 bodov a 21 doskokov vrátane deviatich útočných. Naposledy mal nejaký hráč v drese Pistons viac ako 20 bodov a 20 doskokov pred štyrmi rokmi, keď sa to podarilo Andremu Drummondovi. Oklahoma sa tradične opierala o Shaia Gilgeousa-Alexandera s 31 bodmi.

Atlanta - Toronto 126:125

Atlanta vyhrala doma nad Torontom 126:125, keď drámu rozhodol sekundu pred koncom smečom priamo z doskoku Saddiq Bey. Trae Young síce neuspel so svojím atakom, ale Bey zachránil situáciu tým, že sa prešmykol pod kôš a nechytateľne zakončil. Toronto nevyužilo šancu dostať sa z krízy, keďže sa momentálne nachádza v najhoršej forme v súťaži, keď prehralo 9 z posledných 10 stretnutí.

Atlantu ťahala základná päťka, všetci hráči v otváracej zostave nastrieľali aspoň 17 bodov a štyria z nich zaznamenali double-double. Young zaknihoval 30 bodov a 12 asistencií, Bey 26 bodov a 13 doskokov.

Ďalšie zápasy:

Indiana - Memphis 116:110

Orlando - Phoenix 113:98

Portland - Chicago 96:104