Súboj generácií s triumfom Jokiča, Milwaukee vytiahlo ukážkový obrat a vyhralo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj generácií s triumfom Jokiča, Milwaukee vytiahlo ukážkový obrat a vyhralo

Victor Wembanyama vs. Nikola Jokič.
Victor Wembanyama vs. Nikola Jokič.Profimedia
Duel medzi dvojnásobným najužitočnejším hráčom NBA a jednotkou tohtoročného draftu dopadol lepšie pre Nikolu Jokiča (28). Srbská hviezda pomohla obhajcom titulu z Denveru zdolať trápiace sa San Antonio po jednoznačnom priebehu. Nováčik ligy Victor Wembanyama (19) zaznamenal 22 bodov, 11 doskokov a šesť ziskov. Spurs prehrali 13. zápas v rade a v Západnej konferencii sú poslední.

Denver - San Antonio 132:120

Žiadny nováčik v NBA nezaznamenal podobné čísla ako Wembanyama za 24 minút v nedeľňajšom zápase. "Rád prinášam do hry niečo nové. Zároveň sa teším, že som sa už trochu zapísal do histórie. Je to dobrý pocit," povedal Francúz. Spurs majú tretiu najdlhšiu sériu prehier v histórii klubu. Od negatívneho rekordu ich delia tri neúspechy.

San Antonio prehrávalo s Denverom až o 28 bodov. Pri ďalšej absencii zraneného Jamala Murrayho sa k Jokičovi s 39 bodmi, 11 doskokmi a 9 asistenciami pridali 25-bodový Michael Porter Jr. a 20-bodový Reggie Jackson. Nuggets vyhrali aj ôsmy domáci súboj v sezóne. Prehrali však štyri z posledných piatich zápasov vonku. V Západnej konferencii im patrí štvrtá priečka.

Milwaukee - Portland 108:102

Damian Lillard odohral prvý zápas proti svojmu bývalému tímu a zvládol ho skvelo. Milwaukee zdolalo Portland a skúsený rozohrávač zaznamenal 31 bodov. "Dokonca som uvažoval o návšteve šatne súpera. Bol to zvláštny pocit. Ale potom, keď sa začal zápas, som na to rýchlo zabudol," povedal Lillard. Jeho spoluhráč Giannis Antentokounmpo bol hviezdou duelu s 33 bodmi a 16 doskokmi.

Bucks prehrávali až o 26 bodov, ale vďaka lepšiemu poslednému polčasu (33:14) napokon uspeli. Bol to ich najväčší obrat od novembra 2012, keď proti Chicagu zlikvidovali 27-bodový deficit. Blazers nestačilo ani 22 bodov Jeramiho Granta či výkon Malcolma Brogdona s 18 bodmi, 12 asistenciami a 8 doskokmi.

NY Knicks - Phoenix 113:116

Phoenix v dramatickom dueli v New Yorku viedol až o 15 bodov, ale o jeho triumfe nad Knicks rozhodol až 1,7 sekundy pred koncom ťažkou trojkou z odskoku Devin Booker. Hviezdny strelec zaznamenal 28 bodov a 11 asistencií. Rozhodujúca rana za tri body bola jeho jediná úspešná zo štyroch pokusov. Bookerovi pri absencii Kevina Duranta a Bradleyho Beala sekundoval Eric Gordon s 25 bodmi. V domácom drese zaznamenal Jalen Brunson 35 bodov a Julius Randle 28.

Brooklyn - Chicago 118:109

Napriek tomu, že Brooklyn zaostával až o 21 bodov, tak nad Chicagom zvíťazil. Všetko aj vďaka druhej štvrtine, ktorú vyhrali 44:19. Nets trafili 25 trojok, čo je najviac v sezóne, za rekordom sezóny zaostali o štyri. Royce O'Neale a Lonnie Walker ich trafili po šesť. Spencer Dinwiddie zaznamenal 24 bodov.

Boston - Atlanta 113:103

Boston vyhral nad Atlantou aj vďaka 34 bodom a deviatim doskokom Jaysona Tatuma. Trae Young viedol Hawks s 33 bodmi. Siedmy triumf za sebou si podobne ako Phoenix pripísalo Orlando, ktoré zdolalo Charlotte aj zásluhou 30 bodov Franza Wagnera a Anthonyho Colea. Vo Východnej konferencii je hneď za Bostonom. Rozohrávač Charlotte LaMelo Ball nedohral pre zranenie členka.

Ďalšie výsledky: 

Memphis - Minnesota 97:119

Cleveland - Toronto 105:102

Orlando - Charlotte 130:117