Warriors natiahli sériu prehier, Miami sa ďalej vezie na víťaznej vlne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Warriors natiahli sériu prehier, Miami sa ďalej vezie na víťaznej vlne
Oklahoma si poradila s domácim Golden State.
Oklahoma si poradila s domácim Golden State.AFP
Basketbalisti Golden State Warriors v oslabenej zostave bez Stephena Curryho (35) a Draymonda Greena (33) prehrali s Oklahomou City a v NBA neuspeli v piatom zápase za sebou. Na druhej strane Miami vo štvrtok vyhralo siedmy duel v rade. Posledný finalista zvíťazil doma nad Brooklynom, pričom Jimmy Butler (34) k tomu prispel 36 bodmi.

Golden State - Oklahoma 109:128

Warriors ako najúspešnejší tím posledného desaťročia začali sezónu šiestimi víťazstvami z úvodných ôsmich zápasov. Odvtedy však iba prehrávajú. Najmä bez Curryho, najlepšieho strelca tímu, ktorý pre zranenie vypadol zo zostavy. V poslednom súboji sa navyše Green dopustil zápasníckeho chvatu a dostal zákaz na tri stretnutia. V piatok sa nedarilo ani strelcovi Klayovi Thompsonovi, ktorý trafil len jednu zo svojich 10 striel.

Tím Thunder to využil a v prvej štvrtine si vybudoval 15-bodový náskok. Domáci zásluhou Andrewa Wigginsa a Daria Šariča znížili deficit do polčasu na sedem bodov a v tretej časti sa dokonca priblížili na rozdiel jediného bodu, ale potom si hostia šnúrou 8:0 zabezpečilii víťazstvo. Shai Gilgeous-Alexander zaznamenal 24 bodov, náhradník Isaiah Joe pridal 23.

Miami - Brooklyn 122:115

Mužstvu Heat pre zranenie chýbal hráč základnej zostavy Tyler Herro, ale napokon to nebola zlomová strata, pretože Duncan Robinson dobre využil svoju šancu. Tentoraz trafil šesť trojok a spolu s Butlerom potiahol domácich k ďalšiemu triumfu. Klub zažíva najdlhšiu víťaznú sériu od januára 2018.

Miami rozhodlo zápas v závere polčasu, keď musel pre fauly opustiť hru kľúčový hráč Nets Cameron Johnson. Hostitelia to využili na šnúru 14:0 a otočili skóre z mínus šesť na plus osem. "Séria pred polčasovou prestávkou rozhodla. Stratili sme dynamiku hry. Musíme sa z toho poučiť a dohrať polčas," povedal tréner Brooklynu Jacque Vaughn.