Wembanyama a Kings prehrali o 50 bodov, predĺženie pokazilo výročie LeBrona Jamesa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wembanyama a Kings prehrali o 50 bodov, predĺženie pokazilo výročie LeBrona Jamesa

V Sacramente muselo rozhodnúť predĺženie.
V Sacramente muselo rozhodnúť predĺženie.Profimedia
Basketbalisti Sacramenta zvíťazili v zámorskej NBA nad Los Angeles Lakers po predĺžení. Kings tak pokazili 20. výročie debutu LeBrona Jamesa v profilige, Američan zažil premiéru práve v dejisku zápasu. Najvyšší výber posledného draftu Victor Wembanyama (19) zažil potupnú prehru.

Oklahoma - Denver 95:128

Paycom Center hostilo okrem obhajcu trofeje aj duel mužstiev s dvomi výhrami. Nuggets však svojmu súperovi nedali šancu a zdolali ho o 33 bodov. Opora tímu Nikola Jokič zaknihoval 28 bodov, 14 doskokov a päť asistencií. Pre Denver, ktorý neprehral ani jednu štvrtinu, to bolo zatiaľ najpohodlnejšie víťazstvo v novom ročníku.

LA Clippers - San Antonio 123:83

Prvý zápas v NBA na palubovke súpera odohral Victor Wembanyama, tohtoročná draftová jednotka. Pre mladého Francúza to bolo tretie vystúpenie v zámorskej profilige, zaznamenal v ňom doposiaľ najmenej bodov, a to 11. Pridal aj päť doskokov a dve asistencie. Clippers podali kolektívny výkon, z ktorého sa bodovo nevymykala žiadna hviezda.

Sacramento - LA Lakers 132:127 pp

De'Aaron Fox pomohol k výhre Kings 37 bodmi a ôsmimi asistenciami. Výraznou mierou sa pod triumf Sacramenta podpísal aj Malik Monk, ktorý zaznamenal 11 z 22 bodov v predĺžení a prihral Kevinovi Huerterovi na kľúčovú trojku 32 sekúnd pred koncom. Za hostí si Anthony Davis pripísal 30 bodov a 16 doskokov. LeBron James dokončil duel s 27 bodmi, 15 doskokmi a ôsmimi asistenciami.

Ďalšie výsledky:

Houston - Golden State 95:106

Milwaukee - Atlanta 110:127

Philadelphia - Portland 126:98