Zbraň vo videu, dištanc, návrat a hneď aj koniec. Morant si znovu dlho nezahrá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zbraň vo videu, dištanc, návrat a hneď aj koniec. Morant si znovu dlho nezahrá

Morant si opäť musí nútene oddýchnuť.
Morant si opäť musí nútene oddýchnuť.Profimedia
Ja Morant (24) nezažíva ideálne kariérne obdobie. Po návrate z dlhého dištancu podstúpi basketbalista Memphisu Grizzlies operáciu pravého ramena, ktorá mu ukončí sezónu, informoval tím z NBA.

Americký hráč utrpel počas sobotňajšieho tréningu subluxáciu (neúplné vykĺbenie) pravého ramena. Magnetická rezonancia odhalila základnú trhlinu, dodali vo vyhlásení Grizzlies, ktorí taktiež uviedli: "Morant podstúpi operáciu na záver sezóny a očakáva sa, že sa úplne zotaví pred začiatkom ročníka 2024/25."

NBA suspendovala Moranta bez nároku na plat na prvých 25 duelov ročníka po tom, ako liga zistila, že na videu vysielanom naživo ukázal v aute strelnú zbraň. "Bolo to naozaj náročné. Mal som podporu okolia, to bolo jediné, na čo som sa mohol spoliehať. Otvorilo mi to oči, dalo nový pohľad na život a prístup k nemu i k sebe. Som jednoducho vďačný, že som stále tu a na tejto pozícii," vyjadril sa nedávno k nepríjemnej skúsenosti.

Po jeho návrate vyhral Memphis štyri zápasy v rade a v prvom týždni po comebacku bol rodák z Dalzellu vyhlásený za hráča týždňa Západnej konferencie. Morant dosiahol v tejto sezóne v deviatich vystúpeniach priemer 25,1 bodu a 8,1 asistencie. Jeho mužstvo má bilanciu 13 výhier a 23 prehier, na západe NBA sa nachádza na 13. mieste.