Conor McGregor je obvinený zo sexuálneho útoku počas zápasu NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Conor McGregor je obvinený zo sexuálneho útoku počas zápasu NBA

McGregor opäť centrom pozornosti.
McGregor opäť centrom pozornosti.AFP
Írska superhviezda zmiešaných bojových umení Conor McGregor (34) bol obvinený zo sexuálneho útoku na ženu na finálovom zápase NBA v Miami, uviedli viaceré americké správy.

ESPN a TMZ Sports citovali listy od právnika ženy, v ktorých sa uvádza, že McGregor ju násilne napadol na záchode v Kaseya Center počas piatkovej prehry Miami proti Denveru.

Ír údajne obvinenú agresívne bozkával a potom sa ju pokúsil prinútiť k viacerým sexuálnym aktom. McGregor obvinenia poprel vo vyhlásení, ktoré zaslala jeho právna zástupkyňa Barbara Llanesová. "Obvinenia sú nepravdivé. Pán McGregor sa nenechá zastrašiť," uviedla.

Polícia v Miami medzitým len potvrdila, že jej špeciálna jednotka pre obete vyšetruje oznámenie podané v nedeľu. "Ide o otvorené vyšetrovanie, takže v súčasnosti nie je možné zverejniť žiadne ďalšie informácie," uvádza sa vo vyhlásení miamskej polície bez spomenutia McGregorovho mena.

Klub Miami Heat aj NBA uviedli, že o celej situácii vedia a vyšetrujú ju: "Sme si vedomí týchto obvinení a vykonávame úplné vyšetrovanie. Až do výsledku sa budeme zdržiavať ďalších komentárov."

McGregorovo správanie na piatkovom dueli sa už dostalo pod drobnohľad po incidente počas prestávky, keď udrel maskota Miami Heat po tom, ako sa objavil na ihrisku vo vopred naplánovanom reklamnom spote. Osoba v kostýme maskota bola neskôr prevezená do miestnej nemocnice na lekárske ošetrenie a neskôr večer bola po podaní liekov proti bolesti prepustená.

Bojovník je jednou z najväčších svetových hviezd v histórii mimoriadne úspešného okruhu zmiešaných bojových umení Ultimate Fighting Championship (UFC), v minulosti bol držiteľom titulov v perovej a ľahkej váhe.

Zúčastnil sa na viacerých finančne náročných platených podujatiach, najmä na boxerskom zápase s Floydom Mayweatherom v Las Vegas v roku 2017, ktorý vygeneroval celkové príjmy vo výške viac ako 600 miliónov dolárov a bývalému inštalatérskemu učňovi z Dublinu vyniesol približne 100 miliónov.