Grinerová odohrala svoj prvý súťažný zápas od prepustenia z väzenia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Grinerová odohrala svoj prvý súťažný zápas od prepustenia z väzenia
Brittney Grinerová je späť na palubovke.
Brittney Grinerová je späť na palubovke.
Reuters
Basketbalová hviezda Brittney Grinerová (32) odohrala súťažný duel prvýkrát od svojho prepustenia z 10-mesačného ruského väzenia. V piatkovom úvodnom súboji novej sezóny WNBA zaznamenala 18 bodov, šesť doskokov a štyri bloky, no jej tím z Phoenixu doma prehral s Los Angeles Sparks 71:94.

Fanúšikovia Grinerovej ju pred zápasom odmenili potleskom v stoji. Medzi divákmi boli aj basketbalové legendy Magic Johnson, Pau Gasol a Robert Horry a bývalá tenisová hviezda Billie Jean Kingová, ktorá je spolumajiteľkou domáceho klubu Sharks.

"Teraz si viac vážim každú maličkosť. Už si napríklad nehovorím, že nechcem ísť na tréning, lebo som unavená. Neexistujú žiadne záruky na zajtrajšok, neviete, ako to bude vyzerať. Cítim sa tiež oveľa staršia," povedala dvojnásobná olympijská víťazka po zápase, v ktorom odohrala 25 minút.

Grinerová je späť na palubovke.
Reuters

Grinerová dúfa, že bude úplne fit do polovice júla, keď je naplánovaný Zápas hviezd. "Dúfam, že sa vrátim tam, kde som bola predtým, ako sa všetko stalo," povedala.

Rodáčku z Hostonu zatkli vlani vo februári na moskovskom letisku, pretože mala pri sebe náplne do elektronických cigariet obsahujúce konopný olej. V auguste ju súd poslal na deväť rokov do väzenia za pašovanie drog. Na slobodu sa dostala v decembri v rámci výmeny za ruského obchodníka so zbraňami Viktora Buta a vo februári podpísala ročnú zmluvu s Mercury.