Bavil na ihrisku, mimo neho to prestrelil. Robinha čaká deväťročný trest za mrežami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bavil na ihrisku, mimo neho to prestrelil. Robinha čaká deväťročný trest za mrežami

Robinho po futbalovej kariére stratil svoj lesk, ktorý ho zdobil na trávniku.
Robinho po futbalovej kariére stratil svoj lesk, ktorý ho zdobil na trávniku.Profimedia
Bývalý brazílsky futbalový reprezentant Robinho (40) si musí v rodnej krajine odpykať deväťročný trest za znásilnenie, ktorý mu v roku 2017 vymerali v Taliansku. Brazílsky súd mu v stredu nariadil pobyt za mrežami. Robinho svoju vinu popiera a jeho právnici sa ešte plánujú odvolať na najvyšší súd.

K incidentu malo prísť v jednom z nočných podnikov v Miláne v roku 2013. Spolu bolo za hromadné znásilnenie 22-ročnej albánskej ženy obvinených šesť mužov, neskôr proti štyrom obvinenia stiahli. Brazília svojich občanov do zahraničia nevydáva, a tak talianske úrady požiadali, aby si 40-ročný Robinho trest odsedel vo svojej krajine.

Robinho odštartoval kariéru v Santose, v roku 2005 prestúpil do Realu Madrid. V rokoch 2008 až 2010 hral za Manchester City. Ďalšie štyri roky strávil v AC Miláno, potom si obliekal aj dresy Kantonu Evergrande, Atletica Mineiro či Basaksehiru Istanbul. Brazíliu reprezentoval v 100 zápasoch a strelil v nich 28 gólov. S národným tímom vyhral Copa América v roku 2007, pripomenula agentúra DPA.