Nebojte sa vyhľadať odbornú pomoc. Zachránilo mi to život, vraví Richarlison

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nebojte sa vyhľadať odbornú pomoc. Zachránilo mi to život, vraví Richarlison
Richarlison otvorene hovorí o svojich problémoch s duševným zdravím.
Richarlison otvorene hovorí o svojich problémoch s duševným zdravím.AFP
Útočník Brazílie Richarlison pred sobotňajším priateľským zápasom proti Anglicku apeloval na hráčov, aby sa povzniesli nad stigmou a v prípade psychických problémov sa nebáli vyhľadať odbornú pomoc. Ako ofenzívny hráč prezradil, samému mu to zachránilo život.

Dvadsaťšesťročný futbalista, ktorý si v stretoch proti Anglicku a Španielsku pripíše 50. reprezentačný štart za Brazíliu, sa rozhovoril o tom, ako mu terapia pomohla opäť nájsť stratený životný rytmus. Richarlison zápasil v septembri v priebehu kvalifikácie na MS 2026 s poklesom formy, nedokázal sa presadiť ani v Premier League.

"Vieme, aké majú ľudia predsudky, keď sa povie, aby niekto vyhľadal odbornú, psychologickú pomoc. Chvalabohu, v tomto smere podobné pocity nemám," zdôraznil Richarlison novinárom.

Po terapii a operácii slabín nakoniec v novembri strelil deväť gólov v desiatich ligových dueloch a pomohol Spurs posunúť sa v tabuľke vyššie.

"Ako hráč národného tímu, ktorého hlas má váhu, tvrdím, aby sa ľudia nebáli vyhľadať pomoc. Hovorím o tom, pretože mi to zachránilo život. Bol som na úplnom dne. Len hráči vedia, pod akým tlakom sme a to nielen na ihrisku, ale aj mimo neho," pokračoval v zamyslení sa Brazílčan.

"Som späť v Premier League, pomáham svojmu klubu. Pred niekoľkými mesiacmi, keď som nedostal pozvánku do reprezentácie... Prízvukoval som sám sebe, že sa musím vrátiť. Tvrdo som pracoval. Teším sa, že sa mi to všetko podarilo a som z toho von," dodal 26-ročný Richarlison