Neuerov návrat do reprezentácie sa odkladá, brankár Bayernu si poranil stehenný sval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuerov návrat do reprezentácie sa odkladá, brankár Bayernu si poranil stehenný sval

Neuer sa na zraze národného tímu zranil.
Neuer sa na zraze národného tímu zranil.AFP
Manuel Neuer (27) si v najbližšej dobe nepripíše ďalší reprezentačný štart. Skúsený brankár Bayernu Mníchov si na tréningu pred prípravnými zápasmi proti Francúzsku a Holandsku poranil stehenný sval. Informoval o tom zväz.

Neuer naposledy nastúpil za národný tím na majstrovstvách sveta v Katare v decembri 2022, potom takmer rok nehral pre zlomeninu nohy. Tréner Julian Nagelsmann minulý týždeň oznámil jeho návrat do Die Nationalelf, ale napokon bude majster sveta z roku 2014 v bráne opäť chýbať.

Nemecko bude na prelome júna a júla hostiť majstrovstvá Európy. Domáci tím sa v základnej skupine stretne so Škótskom, Maďarskom a Švajčiarskom.

Miesto jednotky by mal v najbližších dvoch zápasoch prebrať Marc-André ter Stegen. Nemci nastúpia v sobotu v Lyone proti Francúzom, o tri dni privítajú vo Frankfurte Holanďanov. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude Neuer pauzovať. Agentúra dpa skôr v stredu informovala, že mal byť nemecká jednotka aj na domácom turnaji ME 2024, pričom ter Stegen mu mal kryť chrbát.

Zranenie ho môže vyradiť aj na niekoľko zápasov Bayernu Mníchov v záverečnej časti sezóny. Bavori sa v apríli stretnú vo štvrťfinále Ligy majstrov s Arsenalom. V domácej súťaži sú druhí, desať bodov za Bayerom Leverkusen.