Benzema by sa mohol vrátiť do reprezentácie, motiváciou je olympiáda v Paríži

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Benzema by sa mohol vrátiť do reprezentácie, motiváciou je olympiáda v Paríži
Benzema by mohol opäť nastúpiť za francúzsku reprezentáciu.
Benzema by mohol opäť nastúpiť za francúzsku reprezentáciu.Profimedia
Majstrovstvá Európy v Nemecku pomaly, ale isto klopú na dvere. Po tomto turnaji nás v lete čaká ďalšie veľké podujatie. Olympijské hry v Paríži sú dôležitou udalosťou najmä pre francúzsku reprezentáciu. Aj tí najväčší hráči by sa radi zúčastnili a ukázali na domácej pôde. Nie je preto vylúčené, že by sa v nominácii mohol objaviť Karim Benzema (37).

Skúsený útočník ohlásil svoj koniec v drese Les Bleus na konci roka 2022 po MS v Katare. Vtedy sa na podujatí konanom v Ázii ani neobjavil, keďže sa tesne pred začiatkom turnaja zranil.

Zdá sa, že olympiáda je niečo, na čo Benzema momentálne myslí. Nebolo by mu proti srsti, keby pozvánku predsa len dostal. "Samozrejme, prečo nie. Mohlo by to byť skvelé," povedal v rozhovore pre francúzsky športový denník L'Équipe.

Tím v Paríži povedie tréner Thierry Henry a rovnako ako všetci ostatní kormidelníci, aj on bude mať možnosť doplniť káder o troch hráčov starších ako 23 rokov. Podľa francúzskeho denníka Le Parisien už má na zozname tri mená, ktoré chce osloviť: Olivier Giroud, Antoine Griezmann a Kylian Mbappé. Práve s posledným menovaným však vzniká veľký problém. A to je stanovisko Realu Madrid.

Pohľad na čísla Karima Benzemu.
Pohľad na čísla Karima Benzemu.Flashscore

Očakáva sa, že ofenzívny líder PSG zamieri do španielskeho klubu počas leta. Ten sa k olympijským hrám stavia negatívne a počas prípravy na novú sezónu nechce nikoho uvoľniť. Mbappého štart v Paríži je tak údajne veľmi nepravdepodobný.

"Každý by tam chcel byť. To, či budú môcť prísť, je na inú debatu. Musíme sa s každým ešte trochu porozprávať a zistiť možnosti. Čaká nás veľa plánovania," povedal Henry.

Povolanie Benzemu ako náhrady za Mbappého by teda v konečnom dôsledku nemuselo byť nelogickou voľbou. Francúzsko bude potrebovať ďalšieho čistokrvného strelca, ktorým rodák z Lyonu vždy bol.

Navyše, samotný hráč by mal určite veľkú motiváciu túžiť po úspechu po tohtoročnej úmornej sezóne v saudskoarabskom Al-Ittihade, kde bol podľa viacerých indícií od letného prestupu značne nespokojný.