Kantého nominácia na EURO 2024? Premýšľam nad rôznymi možnosťami, vraví Deschamps

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kantého nominácia na EURO 2024? Premýšľam nad rôznymi možnosťami, vraví Deschamps
Šance Kantého na ME nie sú vysoké.
Šance Kantého na ME nie sú vysoké.Profimedia
Ubehli viac ako dva roky od toho, čo N'Golo Kanté (32) naposledy nastúpil za francúzsku reprezentáciu. V súčasnej chvíli nie je veľmi pravdepodobné, že by sa v blízkej budúcnosti v drese Les Bleus, teda hlavne s ohľadom na letný európsky šampionát, objavil. Didier Deschamps (55), kouč Francúzska, nevylúčil jeho prípadnú nomináciu. Vo finále ale nemá veľkú potrebu ho povolávať.

Minulú sezónu v Chelsea pokazili Kantému početné zranenia. V tej terajšej, v ktorej už začal hájiť farby Al-Ittihadu v Saudskej Arábii, sa mu každopádne darí viac. Deschampsovi rozhodne nezišiel z očí, hoci už majster sveta z roku 2018 nepôsobí v Európe. Lodivod Francúzska tvrdil, že Kanté je vhodný pre jeho výber, stredopolára teda neodpisoval. V novembri hovoril, že si "necháva trochu viac času" na túto otázku a že bude stále uvažovať o jeho nasadení pre EURO 2024.

Lenže, ako sa ľudovo hovorí, skutok utiekol. Na terajšej súpiske pre marcové priateľské stretnutia s Nemeckom a Čile parížsky rodák nefiguruje. "Je to posledný kemp pred turnajom. Určite je lepšie na ňom byť. To však neznamená, že počas mája ešte pred štartom ME nebude priestor na doplnenie kádra,” odkazoval Deschamps nepriamo fanúšikom v rozhovore pre televíznu stanicu Téléfoot, že Kantého zo zoznamu pevne nevyškrtol.

Avšak s ohľadom na to, kto bol na najbližší zraz národného tímu povolaný na jeho post, sa dá veľmi dobre odhadnúť, na koho chce kormidelník primárne vsádzať. Antoine Griezmann sa postupne etabluje do role hráča do stredu poľa, aj naďalej je dôvera vkladaná do Youssoufa Fofanu a Adriena Rabiota, trvalo vysoký kredit majú Aurélien Tchouaméni aj Eduardo Camavinga. Do toho je tu ešte 18-ročná kométa Warren Zaïre-Emery.

Kantého cesta na letný európsky sviatok tak vedie asi cez jediný možný smer. Deschamps by zrazu musel mať obrovské komplikácie vplyvom niekoľkých zdravotných nepríjemností svojich stálic, aby sa pre zabudnutého muža uvoľnilo miesto.

"Premýšľam nad rôznymi možnosťami s mladšími hráčmi, s ktorými som spokojný,” pokračoval šéf francúzskej lavičky. "Nevylučujem, že Kantého nominujem, musím ale dobre predvídať a pripravovať sa hlavne na strednodobý horizont," vysvetlil.