Deschamps si zastal Pogbu: Neviem si predstaviť, že by dopoval vedome

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Deschamps si zastal Pogbu: Neviem si predstaviť, že by dopoval vedome
Deschamps nechce veriť, že jeho bývalý zverenec z reprezentácie užíval doping vedome.
Deschamps nechce veriť, že jeho bývalý zverenec z reprezentácie užíval doping vedome.Julien de Rosa/AFP
Tréner Francúzska Didier Deschamps (55) vo svojom vyhlásení uviedol, že si ani na chvíľu nevie predstaviť, že Paul Pogba (30), ktorý bol suspendovaný na štyri roky za doping, mal úmysel alebo vôľu dopovať.

Pogba dostal štvorročný zákaz pôsobenia vo futbale po pozitívnom teste na testosterón - hormón, ktorý zvyšuje vytrvalosť športovcov - po zápase Juventusu proti Udinese v auguste minulého roka.

Jeho pozitívny dopingový test sa potvrdil aj pri analýze druhej vzorky v októbri, no reprezentačný tréner Deschamps verí, že Paul Pogba doping neužil vedome. 

"Ani na chvíľu si neviem predstaviť, že by mal Paul úmysel alebo vôľu dopovať," zdôraznil šéf francúzskej lavičky. "Keďže ho dobre poznám, viem, že to vôbec nie je v stave jeho mysle. Teraz sú tu fakty a to, čo odhalili dve odobraté vzorky. Prítomnosť zakázaného hormónu je nesporná."

Bývalý stredopoliar United vo štvrtok na svojom Instagrame uviedol, že ho správa o zákaze šokovala a zlomila mu srdce.

"Keď budem bez zákonných obmedzení, bude jasný celý príbeh, ale nikdy som vedome ani úmyselne neužíval žiadne doplnky, ktoré porušujú antidopingové predpisy," prezradil. "Som smutný, šokovaný, že mi bolo odobraté všetko, čo som budoval počas svojej profesionálnej hráčskej kariéry."

Pogba spoznal trest za dopingový prehrešok, nezahrá si štyri roky

Deschamps ďalej reagoval, že jeho bývalého zverenca z reprezentácie čaká neľahký boj, keď musí presvedčiť sudcov či Športový arbitrážny súd, že vedome zakázané látky neužíval. 

"To, čím si Paul prechádza už niekoľko mesiacov, je nesmierne ťažké. Samozrejme, nemôžem zostať necitlivý k jeho bolesti vzhľadom na všetko, čo dosiahol v národnom tíme. Jeho situácia ma zarmucuje a z celého srdca dúfam, že sa ju podarí vyriešiť. V každom prípade v to chcem veriť," uzavrel 55-ročný tréner, pod ktorým Pogba v roku 2018 vyhral majstrovstvá sveta v Rusku.