Pogba spoznal trest za dopingový prehrešok, nezahrá si štyri roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pogba spoznal trest za dopingový prehrešok, nezahrá si štyri roky
Aktualizované
Francúz môže na futbal zabudnúť.
Francúz môže na futbal zabudnúť.Profimedia
Francúzsky futbalista Paul Pogba (30) dostal štvorročný test za doping po tom, ako bolo vyhovené žiadosti Talianskej antidopingovej prokuratúry. Stredopoliar turínskeho Juventusu mal 20. augusta po zápase s Udinese pozitívny test na testosterón.

Štvorročné zákazy činnosti sú štandardné podľa Svetového antidopingového kódexu, ale môžu byť znížené v prípadoch, keď športovec dokáže, že jeho doping nebol úmyselný, prípadne ak bol pozitívny test výsledkom kontaminácie, alebo ak poskytne "zásadnú pomoc" pri vyšetrovaní.

"Ľudsky je mi Paula ľúto," povedal v októbri tréner Juventusu Massimiliano Allegri. Momentálne hrozí, že kariéra majstra sveta z roku 2018 sa chýli ku koncu. Turínsky gigant Pogbu suspendoval ešte 11. septembra po analýze vzorky A, dovtedy bol najlepšie plateným hráčom tímu s ôsmimi miliónmi eur ročne. Po suspendácii sa jeho plat podľa pravidiel znížil na minimálnu mzdu 42 477 eur ročne. Stará dáma teraz s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí jeho kontrakt.

Pogba na sociálnych sieťach vyhlásil, že verdikt bol "nesprávny" a poprel, že by niekedy použil látky zvyšujúce výkonnosť. Proti rozsudku sa plánuje odvolať.

"Som smutný, šokovaný a mám zlomené srdce z toho, že mi vzali všetko, čo som vybudoval počas svojej profesionálnej hráčskej kariéry. Keď budem oslobodený spod právnych obmedzení, bude známy celý príbeh, ale nikdy som vedome alebo úmyselne nebral žiadne doplnky, ktoré by porušovali antidopingové predpisy. Proti dnešnému rozhodnutiu sa odvolám na Športový arbitrážny súd," napísal.